Culinaire Kookworkshop Reis Toscane

Samen met 20 bevlogen kookliefhebbers koken in de heuvels van Toscane!

Wat kan je verwachten?

SAMENVATTING

Remco & Ylenia Borsato brengen je naar Toscane, een van de mooiste regio’s van Italië.

We werkten samen met reisbureau Style in Travel aan een culinaire tour waarbij je kennis maakt met de Italiaanse keuken in een adembenemende omgeving.

Je verblijft op het platteland van Borgo Antico Casalbosco op het Toscaanse platteland. Toscaanse keuken in boerderijstijl, maar nooit zonder diepte, wordt uitgedrukt met een rijke smaak, geur en kleur, met de meest verfijnde smaak in elk gerecht.

Tijdens deze reis wordt je begeleid door de gepassioneerde chef-koks Remco en Ylenia Borsato. Zowel Remco als Ylenia groeiden op in de buurt van het Gardameer in Italië.

In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van de inmiddels befaamde Italiaanse zomeravond “Tuindiners”. Deze zijn overigens een groot succes; het diner is elk jaar volgeboekt!

Route in het kort, 20-24 oktober 2021

Dag 1: Aankomst in Borgo Antico Casalbosco
Dag 2: Antinori wijnhuis – kookworkshop
Dag 3: Bezoek aan Lucca, 50 km – kookworkshop
Dag 4: Truffels zoeken – kookworkshop
Dag 5: Einde van de reis

WAT GAAN WE DAN DOEN?

DAG 1: AANKOMST IN BORGO CASALBOSCO – KOOKWORKSHOP

Indien u de Transavia vlucht via ons heeft gereserveerd is er assistentie bij aankomst op Pisa Airport.

Aansluitend een transfer naar uw accommodatie. Ontvangst in de Borgo Casalbosco door Remco en Ylenia.

Vanavond staat de eerste kookworkshop op het programma.

WAT GAAN WE DOEN?

DAG 2: ANTINORI WIJNHUIS – KOOKWORKSHOP

Ontbijt in de borgo. Samen met Remco en Ylenia bezoekt u vanmorgen een van de mooiste wijnhuizen in de Toscaanse regio: het Antinori wijnhuis.

De familie Antinori werkt al ruim 600 jaar met wijn en deze passie wordt dan ook van generatie op generatie doorgegeven. Enkele jaren gelden heeft de familie Antinori dit modere wijnhuis met een aparte en bijzondere architectuur geopend. U zult verbaasd zijn over de architectuur.

Na een rondleiding van anderhalf uur, waarbij u uitleg krijgt over de geschiedenis van deze bijzondere familie, de wijnkelders bezoekt en drie wijnen zult proeven is er tevens de mogelijkheid om de lunch te gebruiken op deze bijzondere lokatie.

Terug in Borgo Casalbosco gaat u koken in de keuken van de borgo. Remco en Ylenia hebben voorbereidingen getroffen voor een workshop, met eerlijke, lokale producten.

WAT GAAN WE DAN DOEN?

DAG 3: LUCCA – KOOKWORKSHOP

Ontbijt in de borgo. Na het ontbijt in het hotel brengen we u naar Lucca. Het stadje Lucca is een pareltje in Toscane!

Het is weliswaar niet zo groot als Florence, maar met de vele pleintjes, straatjes, heerlijke terrassen en vele kerken is een bezoek aan deze stad zeer de moeite waard. Lucca is omgeven door een 4,5 kilometer lange stadsmuur, waarvandaan u een prachtig zicht heeft over deze bijzondere stad. De stadsmuur leent zich uitstekend voor een wandeling of een fietstocht.

Vergeet niet om vandaag een cappuccino of een heerlijk glas wijn te drinken op het Piazza dell’Anfiteatro.

WAT GAAN WE DOEN?

DAG 4: TRUFFELS ZOEKEN EN LUNCH – KOOKWORKSHOP

Ontbijt in de borgo. Toscane staat bekend om de truffel; de truffels groeien onder de grond in de nabijheid van boomwortels.

Vanmorgen gaan we op zoek naar deze truffels, samen met een echte ‘truffelzoeker’ en zijn hond. Zij nemen u mee naar de bossen op zoek naar dit ‘witte goud’.

Na afloop wordt er een lunch bereid met, natuurlijk, truffel. Terug in de borgo staat de derde workshop op het programma.

WAT GAAN WE DAN DOEN?

DAG 5: PISTOIA – PISA AIRPORT

Ontbijt in de borgo.

Afhankelijk van uw terugreis heeft u de dag ter vrije besteding. Indien u een vlucht via ons heeft gereserveerd is de transfer naar Pisa Airport voor u geregeld.

MEER INFO OVER DEZE REIS EN INTERESSE OM TE BOEKEN?

NEEM CONTACT OP MET MONIQUE MEIJER!

De regio Toscane ligt bijna in het midden van Italië en herbergt enkele wereldberoemde en oude steden als Florence, Pisa, Lucca en Siena. Mede doordat Toscane over meer dan 120 natuurreservaten beschikt, wordt het gebied vaak als mooiste van Italië beschouwd.

Het klimaat is er bijzonder goed met warme zomers en milde winters. Vanwege de historie en het ontstaan van de Italiaanse renaissance in de 14e eeuw, zijn het vooral de oude steden die veel toeristen trekken. Italië verwelkomt u!


TUINDINER RECEPTEN

Hierbij de recepten van afgelopen editie 2021 & de Jubileumeditie 2020 in PDF formaat die we voor jullie beschikbaar hebben gemaakt. We hopen vooral dat het jullie lukt om een of meerdere recepten van deze editie thuis uit te proberen. Laten jullie ons even weten hoe het dan heeft gesmaakt?