
Artichoke Pesto (Snelle 5-minuten Recept)
Hoe maak je de allerlekkerste artichoke pesto in 5 minuten of minder? Dit recept gebruikt slechts vier simpele ingrediënten voor een ongelooflijk lekkere pesto die perfect is als dip, in pasta of op geroosterd brood. È così semplice!
Benodigdheden in je keuken
- staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 300 g artichokeharten op olie - uit pot
- 15 g Parmigiano Reggiano - fijn geraspt
- 1 scheutje citroensap
- 0.5 teen knoflook
- zout en peper - naar smaak (meestal niet nodig)
Instructies
- Haal de artichokeharten uit de olie en doe ze in een kom. Bewaar de olie! Voeg de knoflook, citroensap, Parmigiano Reggiano en een snufje peper toe.300 g artichokeharten op olie, 15 g Parmigiano Reggiano, 1 scheutje citroensap, 0.5 teen knoflook, zout en peper
- Mix alles glad met een staafmixer of keukenmachine. Is je pesto te dik? Voeg dan een beetje van de bewaarde olie toe. Proef en voeg eventueel zout toe (maar dat is meestal niet nodig).
- Schep in een serveerschaal en serveer met kaas, vleeswaren, knapperig brood of crackers. Perfect voor een Italiaanse aperitivo!
Notities
Welke artichokken gebruiken? Zoek naar artichokeharten op olie in een pot. Maakt niet uit of ze heel, gehalveerd of in kwarten zijn.
Serveersuggestes: Serveer de pesto op geroosterd brood voor bruschetta, bij vleeswaren en kaas, of gebruik als pastasaus. Ook heerlijk in salades!
Houdbaarheid: De pesto blijft tot 5 dagen goed in de koelkast. Haal 'm 10 minuten voor serveren uit de koelkast zodat hij niet te koud is.
Voedingswaarde
Calories: 65kcalCarbohydrates: 3gProtein: 1gFat: 5gSaturated Fat: 1gCholesterol: 2mgSodium: 235mgPotassium: 3mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 516IUVitamin C: 11mgCalcium: 40mgIron: 0.4mg
Heb je Artichoke Pesto (Snelle 5-minuten Recept) zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!