Categorie Recepten TuinDiner

Overzicht van de recepten van het tuindiner die in de zomer worden gehouden in Heiloo!
artisjokken-alla-romana-tuindiner

Artisjokken alla Romana

Carciofi alla Romana is een klassiek gerecht uit Rome. Carciofi zijn artisjokken die veel worden gegeten in Italië. Je ziet ze waarschijnlijk veel op pizza. Deze kunnen echter ook als bij- of hoofdgerecht gegeten worden. Deze groenten komen uit de Middellandse Zee en worden al sinds de 16e eeuw gebruikt. Bovendien zitten ze vol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten, dus ze zijn supergezond!
Lees meer
parmigiana-2-0

Parmigiana 2.0

Aubergine parmigiana is een vegetarische klassieker, geliefd bij Italianen en niet-Italianen. Het is gemakkelijk te bereiden, en aubergines (en veel andere groenten, zoals courgette) zijn goed in te vriezen. Dit recept is een viering van de zomeroogst, met een mix van verse tuingroenten in een tomatensaus met daarop een rijke kaassaus.
Lees meer
pasta-met-broccoli

Pasta met broccoli

Onze zoektocht naar de lekkerste en favoriete recepten uit onze familie heeft ons ertoe gebracht het gerecht "pasta met broccoli" met jullie te delen. Dit pastagerecht maakte de moeder van Remco (ode aan Mieke Hoebee) bijna wekelijks en verraste haar gasten keer op keer met dit gezonde recept! In dit gerecht worden de broccoli roosjes en kleine aardappelblokjes samen met de pasta meegekookt.
Lees meer
Pasta met San Marzano tomaat en wodka

Pasta met San Marzano tomaat en wodka

Penne alla vodka is een klassieker uit de jaren 80. Het was toen populair, toch kwam het daarna in de vergetelheid. Penne alla wodka vind je in de VS, en zeker in New York bijna op elk menu, terwijl je in Italië al heel goed moet zoeken om het nog ergens te vinden. Uiteraard hebben wij onze eigen twist aan dit recept aangegeven zodat het nog net iets verfijnder smaakt!
Lees meer