
Het recept van spaghetti met olijfolie, knoflook, Spaanse peper & peterselie is heerlijk & gezond. Dit bewijst dat goede pasta niet veel extra’s nodig heeft.
Gezien velen van ons meer thuis zitten dan ons lief is, koken we ook meer. Ylenia en Remco Borsato delen de recepten die zij tijdens de lockdown periode van de coronacrisis thuis bereiden.
Dit recept is perfect in al zijn eenvoud. Deze variant bevat een pepertje voor extra pit. Niet zo’n fan van peper? Dan laat je hem gewoon weg. Wij voegen volgens het Borsato recept er flink wat verse peterselie bij!
- Voorbereidingstijd5 min
- Kooktijd10 min
- Totale tijd15 min
- Klaar in15 minuten!
- Portiegrootte4 personen
- Keuken
- Italiaans
- Gang
- Voorgerecht
- Bereidingswijze
- Koken
- Geschikte Dieten
- Veganistisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 12 eetlepels olijfolie
- 4 grote tenen knoflook
- 3 verkruimelde Spaanse pepertjes
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels grof zout (liefst Himalaya)
Bereidingswijze
Wist je dit?
Wist je dat veel Italianen de dag na een avond met te veel wijn een groot bord spaghetti con aglio, olio e peperoncino eten? De koolhydraten zouden helpen tegen de kater, de knoflook en peper zouden pijnstillend werken.