Terwijl de zon langzaam onderging tijdens ons TuinDiners, brachten we een taart tevoorschijn die de essence van zomerse avonden belichaamde. Een taart die niet alleen een lust was voor het oog, maar ook een symfonie voor de smaakpapillen. Elk ingrediënt vertelde een eigen verhaal: de frisse wind van sinaasappel, de zoete fluisteringen van vanille en de robuuste omhelzing van de Digestive/kokos bodem. En net toen je dacht dat je alle smaken had ervaren, verraste de frambozen crème je met een zoete kus van zomer. Wil je de magie van die avond opnieuw beleven? Hier is het recept van onze frisse sinaasappel/vanille taart met frambozen crème. Bereid het voor, neem een hapje, sluit je ogen en waan je terug in die betoverende avond.
Frisse Sinaasappel Vanille Taart met Frambozen Crème
Benodigdheden in je keuken
- kleine en grote mengkom
- klein steelpannetje
- ovenpapier
- taartvorm van 22cm diameter
- keukenfolie
Ingrediënten
- 160 gram Digestive koekjes, gemalen
- 40 gram geraspte kokos
- 100 gram boter, gesmolten
- 600 gram Philadelphia of Mascarpone
- 250 ml slagroom
- 80 gram poedersuiker
- 20 gram (bourbon) vanillesuiker
- geraspte schil en sap van 2 (bio)sinaasappels
- 12 gram gelatine, in blaadjes
- 125 gram frambozen
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels kristalsuiker
- geschaafde amandelen, naar smaak
Instructies
- Meng de gemalen koekjes en geraspte kokos in een kleine kom. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een consistent mengsel. Verdeel dit mengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel of een glas. Plaats de vorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven (minimaal 30 minuten).160 gram Digestive koekjes, gemalen, 40 gram geraspte kokos, 100 gram boter, gesmolten
- Week de gelatineblaadjes in koud water totdat ze zacht zijn.12 gram gelatine, in blaadjes
- In een grote mengkom, combineer de poedersuiker, vanillesuiker, geraspte sinaasappelschil, kaas en slagroom. Meng tot een gladde crème met behulp van een mixer.600 gram Philadelphia of Mascarpone, 80 gram poedersuiker, 20 gram (bourbon) vanillesuiker, geraspte schil en sap van 2 (bio)sinaasappels, 250 ml slagroom
- Smelt de uitgeknepen gelatineblaadjes op laag vuur in het sinaasappelsap. Voeg dit mengsel toe aan de kaas/slagroom mix en mix tot het volledig is geïntegreerd.
- Haal de taartvorm uit de koelkast en giet de kaas/slagroom/gelatine mix over de koekjesbodem. Dek af met folie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Voor het serveren, bereid de frambozencrème. Doe de frambozen, citroensap en suiker in een mengbeker en mix met een staafmixer tot een gladde crème.125 gram frambozen, sap van een halve citroen, 2 eetlepels kristalsuiker
- Serveer de taartpunten met een topping van geschaafde amandelen en een royale lepel frambozencrème.