Frisse Sinaasappel Vanille Taart met Frambozen Crème

Frisse sinaasappel/vanille taart met frambozen crème

Terwijl de zon langzaam onderging tijdens ons TuinDiners, brachten we een taart tevoorschijn die de essence van zomerse avonden belichaamde. Een taart die niet alleen een lust was voor het oog, maar ook een symfonie voor de smaakpapillen. Elk ingrediënt vertelde een eigen verhaal: de frisse wind van sinaasappel, de zoete fluisteringen van vanille en de robuuste omhelzing van de Digestive/kokos bodem. En net toen je dacht dat je alle smaken had ervaren, verraste de frambozen crème je met een zoete kus van zomer. Wil je de magie van die avond opnieuw beleven? Hier is het recept van onze frisse sinaasappel/vanille taart met frambozen crème. Bereid het voor, neem een hapje, sluit je ogen en waan je terug in die betoverende avond.

Frisse Sinaasappel Vanille Taart met Frambozen Crème

Frisse Sinaasappel Vanille Taart met Frambozen Crème

Recept van: Remco Borsato
Lieve TuinDiner gasten, herinneren jullie je die heerlijke afsluiter nog van de avond? De taart die je smaakpapillen verraste met een fris tintje van sinaasappel en een romige touch van vanille? Hier is het geheime recept!
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 6 uur
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 6 uur 35 minuten
Gang dessert
Keuken Italiaans
Porties 12 personen
calorieën 420 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kleine en grote mengkom
  • klein steelpannetje
  • ovenpapier
  • taartvorm van 22cm diameter
  • keukenfolie

Ingrediënten
  

  • 160 gram Digestive koekjes, gemalen
  • 40 gram geraspte kokos
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 600 gram Philadelphia of Mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • 20 gram (bourbon) vanillesuiker
  • geraspte schil en sap van 2 (bio)sinaasappels
  • 12 gram gelatine, in blaadjes
  • 125 gram frambozen
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • geschaafde amandelen, naar smaak

Instructies
 

  • Meng de gemalen koekjes en geraspte kokos in een kleine kom. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een consistent mengsel. Verdeel dit mengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel of een glas. Plaats de vorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven (minimaal 30 minuten).
    160 gram Digestive koekjes, gemalen, 40 gram geraspte kokos, 100 gram boter, gesmolten
  • Week de gelatineblaadjes in koud water totdat ze zacht zijn.
    12 gram gelatine, in blaadjes
  • In een grote mengkom, combineer de poedersuiker, vanillesuiker, geraspte sinaasappelschil, kaas en slagroom. Meng tot een gladde crème met behulp van een mixer.
    600 gram Philadelphia of Mascarpone, 80 gram poedersuiker, 20 gram (bourbon) vanillesuiker, geraspte schil en sap van 2 (bio)sinaasappels, 250 ml slagroom
  • Smelt de uitgeknepen gelatineblaadjes op laag vuur in het sinaasappelsap. Voeg dit mengsel toe aan de kaas/slagroom mix en mix tot het volledig is geïntegreerd.
  • Haal de taartvorm uit de koelkast en giet de kaas/slagroom/gelatine mix over de koekjesbodem. Dek af met folie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Voor het serveren, bereid de frambozencrème. Doe de frambozen, citroensap en suiker in een mengbeker en mix met een staafmixer tot een gladde crème.
    125 gram frambozen, sap van een halve citroen, 2 eetlepels kristalsuiker
  • Serveer de taartpunten met een topping van geschaafde amandelen en een royale lepel frambozencrème.

Voedingswaarde

Serving: 1taartpuntCalories: 420kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 16
Trefwoord cheesecake, dessert, frambozen, taart, vanille
Heb je Frisse Sinaasappel Vanille Taart met Frambozen Crème zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 286