Informatie over TuinDiner in Heiloo

Antwoord op uw meest gesteld vragen
SPAGHETTI
Wat kunt u verwachten?En wat gaat het eigenlijk kosten?

Een 5-gangen diner die zorgvuldig is samengesteld uit een: Antipasto, Pasta gerecht, Vlees gerecht, Vis gerecht & Dessert. De kosten voor een compleet diner bedragen 65,50 p.p. Vooraf kunt u genieten van een heerlijk Italiaanse aperitivo. Na afloop sluiten we de avond af met een heerlijke espresso, koffie of thee. (inclusief aperitief en koffie, exclusief overige dranken) De kosten voor een bijpassend wijnarrangement zijn 30,50 p.p. (optioneel)

Aanvang & TijdEn hoe lang gaat het eigenlijk duren?

U wordt verwacht om 18:00 voor de “Aperitivo” en om 18:30 beginnen wij met de Antipasto. Het diner zal rond 22:00 uur besluiten met een heerlijke espresso.

AandachtspuntEn hoe lang gaat het eigenlijk duren?

Gezien de diners buiten plaats vinden raden wij u aan om iets warms mee te nemen, mocht het later in de avond afkoelen.

ParkerenBelangrijk voor als je met de auto komt.

U kunt bij ons op het terrein parkeren. Er staat een parkeerwacht die u de weg zal wijzen.

Meest gesteld vragen(FAQ)

Hoe is het concept TuinDiner ontstaan?

In 2010 hebben wij, in samenwerking met een zorgboer in de Schermer en de kunstenaars van een atelier op zijn erf, het evenement “Maisdiner”opgezet: midden in een maïsveld genieten van een intiem Italiaans diner en geëxposeerde kunst in een voor de gelegenheid daar neergezette “trattoria”. Het bleek gelijk een geweldig succes te zijn en we mochten het nog een keer herhalen!

Toen, door omstandigheden, de boer ons zijn maïsveld niet meer beschikbaar kon stellen, zijn wij op zoek gegaan naar een andere net zo idyllisch plekje in Nederland.

Het toeval wil dat wij kort daarvoor kennis hadden gemaakt met Kees en Anita Zoon, eigenaren van Jack Zoon Tuincreaties, en gelijk verliefd waren geraakt op hun tuin, meer een park…Of beter gezegd, een fantastisch stukje buitenland in Nederland!

Hier mogen dit jaar de inmiddels de 10de editie houden van wat het Tuindiner is geworden. Het concept is in principe hetzelfde gebleven: we verwennen weer onze gasten met een intieme, volledig verzorgd, in zoverre mogelijk biologisch, 5-gangen diner.

Maar we kunnen u verzekeren dat de betoverende plek en het geweldige team die wij inmiddels om ons heen hebben verzameld ertoe zullen bijdragen dat het Tuindiner dit jaar weer een onvergetelijke ervaring voor u gaat worden!

Waarom moet ik van te voren voor mijn reservering betalen?

We kunnen ons voorstellen dat sommige van onze gasten het vreemd vinden om van tevoren te moeten betalen. Tenslotte geen enkel restaurant of hotel vraagt zo iets.

Maar misschien weten ze nog niet dat wij géén restaurant of hotel zijn! Wij (Remco en Ylenia Borsato, alias de Italiaanse Kok) zijn een horecabedrijf die gespecialiseerd is in ambulante catering en kookworkshops.

Het “restaurant” waar u en uw vrienden deze zomer te gast zullen zijn, wordt speciaal voor de gelegenheid van A tot Z gebouwd, en, op een terrein waar men, normaal gesproken, alléén op basis van reservering/afspraak mag binnentreden. Daarom moet Gemeente Heiloo ons elk jaar een speciale toestemming hiervoor verlenen willen wij ons evenement “Tuindiner” kunnen bewerkstelligen.

Eigenlijk is het bij ons als bij een concert waar u maanden van tevoren (soms zelfs een jaar van tevoren!) moet betalen, want alleen dan kan de organisatie het geheel voor alle fans neerzetten.

Wat sommigen misschien ook niet weten, is dat bij de vorige edities vaak is gebeurd dat een aantal gasten zonder geldige reden op het laatste minuut hadden afgezegd. En juist omdat wij geen gewoon restaurant zijn, en dus die plekken niet zomaar à-la-minute konden vullen, zaten wij met kosten (wij kopen alles dagvers in) die voor niks waren gemaakt. Dit willen wij voorkomen!

Misschien met een beetje trots, denken we écht dat diegenen die weten hoeveel passie, inzet en geld wij in dit evenement investeren, bereid zijn de reservering gelijk te betalen. En de grote meerderheid van onze gasten heeft dit inmiddels al gedaan, waarvoor ons dank groot is!

De prijs is dit jaar gestegen met 5 euro, waarom?

Het zal u niet ontgaan zijn dat vooral de energie/transportkosten en voedselprijzen door de inflatie rond de 20% tot 30% hoger zijn geworden. En door de aanhoudende prijsstijgingen van gas, elektriciteit, brood, enz. zien wij ons genoodzaakt om de prijzen iets te verhogen, wij hopen op uw begrip.

Kan ik mijn reservering nog annuleren?

U kunt op basis van een 10-dagen-regeling uw reservering annuleren.

Wanneer u uitsluitend via mail minimaal 10 dagen van tevoren uw reservering annuleert, zal het door u betaald bedrag aan u worden geretourneerd.

Mocht u later dan dat termijn willen annuleren, zullen wij per dag 10% van het betaalde bedrag achterhouden. Met andere woorden:

9 dagen van tevoren geannuleerd = u krijgt 90% van het betaalde bedrag geretourneerd
8 dagen van tevoren geannuleerd = u krijgt 80% van het betaalde bedrag geretourneerd
7 dagen van tevoren geannuleerd = u krijgt 70% van het betaalde bedrag geretourneerd
Etc.

Wat gebeurd als de corona maatregelen plotseling veranderen en het TuinDiner niet meer door kan gaan?

In dit geval krijgt u de keuze om het door u betaalde bedrag om te zetten in een VOUCHER zodat u verzekerd bent voor een plek voor een toekomstige editie. Of u kunt uw bedrag laten retourneren.

Wat is er in de prijs van het TuinDiner inbegrepen?

In de prijs zijn niet alleen de vijf gangen (voorgerecht, pastagerecht, vleesgerecht, visgerecht en dessert) inbegrepen, maar ook een welkomstaperitief en een koffie toe. En niet te vergeten de live muziek! Alle andere ter plekke genuttigde dranken (wijn, fris en dergelijke) dient u ter plekke te betalen.

Hoe kan ik voor de ter plekke genuttigde dranken betalen?

U kunt ter plekke contant of per PIN voor uw drank betalen.

Is er elke avond live muziek op het TuinDiner?

Jazeker! Een Tuindiner zou niet compleet zijn zonder muziek!

Op sommige avonden hebben we zelfs live (niet alleen Italiaans!) muziek, maar deze wordt constant aangevuld met aangename achtergrond muziek.

Trouwens, mocht u een bijzondere artiest kennen die zich graag op een van onze Tuindiners zou willen profileren, laat het ons weten!

Gaat een TuinDiner bij slecht weer nog door?

De orangerie waar wij onze Tuindiners houden is volledig overdekt en zelfs aan de verschillende kanten volledig beschut. Hierdoor kunnen wij alle soorten weer trotseren!

We vragen onze gasten wel om rekening te houden met temperatuurverschillen die vaak ook gedurende zo’n zomerse avond kunnen ontstaan. Er zijn ter plekke open haarden, terraskachels en heerlijke dekentjes aanwezig om de temperatuur in de orangerie aangenaam te houden, maar een beetje extra voorzichtigheid op dit punt is altijd raadzaam….

Wij zijn zeer positief ingesteld, dus we gaan uit van een heerlijk warme zomeravond!

Waar moet ik parkeren als ik naar het TuinDiner kom?

Er is een parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen op het terrein waar ook de orangerie is.

Mochten deze vol zijn, zullen wij u andere mogelijkheden direct in de buurt aanwijzen.

Is er op het terrein een invalidentoilet?

Jazeker, sinds 2019 is er een invalidentoilet op het terrein waar het Tuindiner wordt gehouden.

Ik heb niet kunnen reserveren voor een Tuindiner, maar ik wil nog steeds graag komen! Wat moet ik doen?

Het makkelijkst is het om je direct in te schrijven op de reservelijst. Klik hier om je DIRECT in te schrijven. U kunt ons ook mailen en uw gegevens doorgeven (telefoonnummer graag!) en wij zullen zorgen dat u op een reservelijst komt te staan ter aanvulling van eventuele (plotselinge) annuleringen.

Wat als ik een bijzondere dieet volg of een voedsel intolerantie heb? Kan het menu voor mij aangepast worden?

Het menu van ons Tuindiner is een verassing voor al onze gasten tot de avond zelf waarop ze gereserveerd hebben. Maar we houden graag rekening met eventuele voedsel intoleranties.

Recepten TuinDiner Editie 2023 Alle 5 gangen en alle vegetarische alternatieven...

 • gefrituurde-palmhart-met-romige-creme-en-gremolata

  Gefrituurde palmhart met romige creme en gremolata

  Remco Borsato
  |
  05/09/2023
 • Vegetarische 'Gehaktballen' met Tomatensaus en Parmezaanse Kaas

  Vegetarische 'Gehaktballen' met Tomatensaus en Parmezaanse Kaas

  Remco Borsato
  |
  05/09/2023
 • Frisse Sinaasappel Vanille Taart met Frambozen Crème

  Frisse sinaasappel/vanille taart met frambozen crème

  Remco Borsato
  |
  05/09/2023
 • Hasselback Aardappel

  Hasselback aardappel

  Remco Borsato
  |
  05/09/2023
 • sous vide gegaarde entrecôte met zelfgemaakte kruidenboter & hasselback aardappel

  Sous Vide Entrecote met TuinDiner Kruidenboter & Hasselback Aardappel

  Remco Borsato
  |
  05/09/2023
 • zelfgemaakte-tuindiner-kruidenboter

  Zelfgemaakte TuinDiner kruidenboter

  Remco Borsato
  |
  05/09/2023