Categorie Recepten

Op deze pagina vind u een overzicht van onze recepten van zowel de TuinDiners alsook de recepten van onze winterdiners!
fettuccine-alfredo

Fettuccine Alfredo

Traditioneel Italiaans pastagerecht “Fettuccine Alfredo” Alfredo Pasta, het traditionele Italiaanse recept, is gemaakt met slechts 4 ingrediënten: fettuccine, parmezaanse kaas, boter en verse zwarte peper. Dit recept is dus zonder knoflook of room. Een ding om in gedachten te houden…

Lees meer
italiaanse-perentaart

Italiaanse perentaart

Deze perentaart is zo gemakkelijk te maken en is de perfecte manier om te pronken met de overvloed van de herfst. Gemaakt met verse peren, een luchtige en schilferige korst en een vleugje kaneel. Deze variant is perfect voor iedereen…

Lees meer

Pannamisù

Delicaat, fris en romig; pannamisù presenteert zich als een vernieuwend dessert ten opzichte van de klassieke versie. Een variant met een heerlijke gelatine van koffie en een krokante topping van zelfgemaakte granola met kaneel en kardemom. Een orgasme voor het…

Lees meer
geroosterde-romige-tomantensoep

Geroosterde romige tomatensoep

De geroosterde tomatensoep die we tijdens het TuinDiner 2022 hebben gemaakt is lekker zoet van smaak door het roosteren van de tomaat, ui en knoflook. Samen met de zoet-zure balsamico azijn is dit een verfrissende combinatie. Welke soort tomaten je gebruikt laat ik natuurlijk aan jullie over, maar kies wel voor een zoetige smaakvolle tomaat. Wij hebben de cherry-pruimtomaatjes gekozen samen met een goede San Marzano tomaat uit Napels. Deze tomatensoep is heerlijk op een warme avond als lichte maaltijd maar ook koud voor bijvoorbeeld als voorgerechtje bij een BBQ of op een feestje als antipasto.
Lees meer
artisjokken-alla-romana-tuindiner

Artisjokken alla Romana

Carciofi alla Romana is een klassiek gerecht uit Rome. Carciofi zijn artisjokken die veel worden gegeten in Italië. Je ziet ze waarschijnlijk veel op pizza. Deze kunnen echter ook als bij- of hoofdgerecht gegeten worden. Deze groenten komen uit de Middellandse Zee en worden al sinds de 16e eeuw gebruikt. Bovendien zitten ze vol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten, dus ze zijn supergezond!
Lees meer