Categorie Recepten

Op deze pagina vind u een overzicht van onze recepten van zowel de TuinDiners alsook de recepten van onze winterdiners!
pasta-met-pompoen-carbonara

Pasta met pompoen carbonara

Pasta met pompoen carbonara is een ongewone maar smakelijke vegetarische carbonara. In deze bereiding vindt u de mogelijkheid om (optioneel) guanciale (wangspek) om de pasta op extra op smaak te brengen in combinatie met wat geurige salieblaadjes, terwijl de rest hetzelfde is: pecorino kaas, eieren, zout en peper. Voor de pasta heb ik gekozen voor spaghetti, maar als je wilt kun je ook kiezen voor penne of maccheroni met pompoen, het is een kwestie van smaak!
Lees meer
pasta-met-broccoli

Pasta met broccoli

Onze zoektocht naar de lekkerste en favoriete recepten uit onze familie heeft ons ertoe gebracht het gerecht "pasta met broccoli" met jullie te delen. Dit pastagerecht maakte de moeder van Remco (ode aan Mieke Hoebee) bijna wekelijks en verraste haar gasten keer op keer met dit gezonde recept! In dit gerecht worden de broccoli roosjes en kleine aardappelblokjes samen met de pasta meegekookt.
Lees meer
Pastina van Nonna Nedda

Pastina van Nonna Nedda

Pasta is een belangrijk onderdeel van het Italiaanse dieet en de smaken kunnen sterk variëren afhankelijk van waar je bent. De Pastina is een typische pasta soep uit Noord Italie. Daarom hebben we het populairste pastina recept (die van mijn oma Nedda), gekozen dat perfect is voor de komende winter.
Lees meer
pasta-met-tonijn

Pasta met tonijn

Het recept van pasta met tonijn is ontstaan toen de gebroeders Franco & Roberto Borsato begin jaren 60 vanuit Italië naar Nederland emigreerden. Deze versie is een ode aan Franco en Roberto die inmiddels helaas niet meer onder ons zijn...
Lees meer
tagliatelle-bolognese

Tagliatelle Bolognese

Het recept voor Italiaanse Bolognese saus naar het originele recept zoals dat in Bologna geregistreerd staat wil ik jullie niet onthouden. Volgens de Italiaanse traditie hoort de smaak van een goede Bolognese saus van de ingrediënten zelf te komen. Daarom is het belangrijkste ingrediënt voor dit recept: Tijd.

Lees meer
risotto-met-paddenstoelen-en-eekhoorntjesbrood

Risotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood

Deze Risotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood is op z'n best tijdens de natte herfstmaanden september en oktober. Italianen trekken er dan massaal op uit om deze lekkernij in het bos te zoeken. Maar als je ook de rest van het jaar van dit lekkere paddenstoeltje wilt genieten, is de gedroogde versie een prima alternatief. Zoals in deze ‘Risotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood’.
Lees meer