Categorie Recepten

Op deze pagina vind u een overzicht van onze recepten van zowel de TuinDiners alsook de recepten van onze winterdiners!
artisjokken-alla-romana-tuindiner

Artisjokken alla Romana

Carciofi alla Romana is een klassiek gerecht uit Rome. Carciofi zijn artisjokken die veel worden gegeten in Italië. Je ziet ze waarschijnlijk veel op pizza. Deze kunnen echter ook als bij- of hoofdgerecht gegeten worden. Deze groenten komen uit de Middellandse Zee en worden al sinds de 16e eeuw gebruikt. Bovendien zitten ze vol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten, dus ze zijn supergezond!
Lees meer
parmigiana-2-0

Parmigiana 2.0

Aubergine parmigiana is een vegetarische klassieker, geliefd bij Italianen en niet-Italianen. Het is gemakkelijk te bereiden, en aubergines (en veel andere groenten, zoals courgette) zijn goed in te vriezen. Dit recept is een viering van de zomeroogst, met een mix van verse tuingroenten in een tomatensaus met daarop een rijke kaassaus.
Lees meer
Pizzoccheri met groene kool, knoflook en fontina

Pizzoccheri met groene kool, knoflook en fontina

De wereld van de Italiaanse pasta kent zijn supersterren (spaghetti, linguine, enz.), maar er zijn nog andere intrigerende pasta's die enigszins onder de radar blijven, en pizzoccheri vallen zeker in deze categorie. In tegenstelling tot zijn ietwat misleidende naam heeft pizzoccheri niets met pizza te maken, maar is het een platte, lintvormige pasta die voornamelijk uit boekweitmeel bestaat, en die typisch wordt gebruikt als hoofdingrediënt in een hartig winters pastagerecht met dezelfde naam. Met krachtige ingrediënten als boter, aardappelen, kaas en savooiekool staat het gerecht pizzoccheri alla Valtellina (algemeen bekend als het pizzoccheri gerecht bij uitstek!) bekend als rijk, smakelijk en zeer vullend, en daarmee is het de perfecte culinaire keuze om je warm en verzadigd te houden op een koude winterdag.
Lees meer