Delicaat, fris en romig; pannamisù presenteert zich als een vernieuwend dessert ten opzichte van de klassieke versie. Een variant met een heerlijke gelatine van koffie en een krokante topping van zelfgemaakte granola met kaneel en kardemom. Een orgasme voor het gehemelte met een unieke en onvergelijkbare smaak die je niet zult kunnen weerstaan.

Pannamisù
Benodigdheden in je keuken
- 1 kookpan
- 1 Garde
- 8 dessert glazen
- 1 maatbeker
- ovenschaal
- ovenpapier
- Oven
Ingrediënten
Pannacotta
- 4 blaadjes gelatine
- 300 ml slagroom
- 300 ml volle melk
- 20 gram vanillesuiker - (bourbon)
- 80 gram gecondenseerde melk
- 75 gram suiker
Koffie gelatine
- 1 blaadje gelatine
- 120 ml water
- 2 theelepels oploskoffie
- 3 theelepels suiker
Instructies
- Zet eerst de gelatine blaadjes te weken in koud water. Doe de suiker, vanillesuiker en gecondenseerde melk in een pan. Voeg de slagroom en de volle melk hieraan toe en zet de pan op een matig vuur. Roer regelmatig met je garde en laat het mengsel goed heet worden. Let op: het mag niet koken/borrelen, doe daarom het vuur uit voordat het zo ver komt!4 blaadjes gelatine, 300 ml slagroom, 300 ml volle melk, 20 gram vanillesuiker, 80 gram gecondenseerde melk, 75 gram suiker
- Haal de gelatine blaadjes uit het water, wring ze goed uit en laat ze in het slagroom/melk mengsel smelten door te roeren met je garde. Verdeel het vervolgens over de dessertglazen, laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze minstens voor 4 uur in de koelkast, bedekt met keukenfolie.
- Maak in de tussentijd je granola volgens het recept op onze site.
- Voor de koffiegelatine begin je ook eerst met het weken van het gelatineblaadje. Doe het water, de oploskoffie en de suiker in een pan. Roer met een garde en breng het aan de kook. Vervolgens doe je het vuur uit, laat je het uitgewrongen gelatineblaadje erin smelten (ook in dit geval door te roeren met je garde) en laat je het afkoelen in de pan tot kamertemperatuur.1 blaadje gelatine, 120 ml water, 2 theelepels oploskoffie, 3 theelepels suiker
- Nadat de pannacotta minstens 4 uur in de koelkast is geweest haal je de dessertglazen eruit en verdeel je de koffiegelatine op de pannacotta (een klein laagje, anders is de smaak van de koffie te overheersend). Zet de dessertglazen daarna weer 2 uur terug in de koelkast.
- Haal de dessertglazen minstens een halfuur voor het serveren uit de koelkast. Versier ze daarna met 1 eetlepel granola per dessertglas.