Delicaat, fris en romig; pannamisù presenteert zich als een vernieuwend dessert ten opzichte van de klassieke versie. Een variant met een heerlijke gelatine van koffie en een krokante topping van zelfgemaakte granola met kaneel en kardemom. Een orgasme voor het gehemelte met een unieke en onvergelijkbare smaak die je niet zult kunnen weerstaan.

Pannamisù

Recept van: Remco Borsato
Pannamisù, dat wil zeggen, een herinterpretatie van de klassieke tiramisu en lichter dan de traditionele versie. Er is geen mascarpone gebruikt, alleen room. Je kunt verse room of plantaardige room gebruiken. Het is heerlijk en snel te bereiden, probeer het om het te geloven!
5 van 2 beoordelingen
Voorbereidingstijd 6 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 7 uur
Gang nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 personen
Calories 280 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • 1 kookpan
  • 1 Garde
  • 8 dessert glazen
  • 1 maatbeker
  • ovenschaal
  • ovenpapier
  • Oven

Ingrediënten
  

Pannacotta

  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 ml slagroom
  • 300 ml volle melk
  • 20 gram vanillesuiker - (bourbon)
  • 80 gram gecondenseerde melk
  • 75 gram suiker

Koffie gelatine

  • 1 blaadje gelatine
  • 120 ml water
  • 2 theelepels oploskoffie
  • 3 theelepels suiker

Instructies
 

  • Zet eerst de gelatine blaadjes te weken in koud water. Doe de suiker, vanillesuiker en gecondenseerde melk in een pan. Voeg de slagroom en de volle melk hieraan toe en zet de pan op een matig vuur. Roer regelmatig met je garde en laat het mengsel goed heet worden. Let op: het mag niet koken/borrelen, doe daarom het vuur uit voordat het zo ver komt!
    4 blaadjes gelatine, 300 ml slagroom, 300 ml volle melk, 20 gram vanillesuiker, 80 gram gecondenseerde melk, 75 gram suiker
  • Haal de gelatine blaadjes uit het water, wring ze goed uit en laat ze in het slagroom/melk mengsel smelten door te roeren met je garde. Verdeel het vervolgens over de dessertglazen, laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze minstens voor 4 uur in de koelkast, bedekt met keukenfolie.
  • Maak in de tussentijd je granola volgens het recept op onze site.
  • Voor de koffiegelatine begin je ook eerst met het weken van het gelatineblaadje. Doe het water, de oploskoffie en de suiker in een pan. Roer met een garde en breng het aan de kook. Vervolgens doe je het vuur uit, laat je het uitgewrongen gelatineblaadje erin smelten (ook in dit geval door te roeren met je garde) en laat je het afkoelen in de pan tot kamertemperatuur.
    1 blaadje gelatine, 120 ml water, 2 theelepels oploskoffie, 3 theelepels suiker
  • Nadat de pannacotta minstens 4 uur in de koelkast is geweest haal je de dessertglazen eruit en verdeel je de koffiegelatine op de pannacotta (een klein laagje, anders is de smaak van de koffie te overheersend). Zet de dessertglazen daarna weer 2 uur terug in de koelkast.
  • Haal de dessertglazen minstens een halfuur voor het serveren uit de koelkast. Versier ze daarna met 1 eetlepel granola per dessertglas.

Notities

 

Het recept van de zelfgemaakte granola

 
Klik hier voor het recept van de zelfgemaakte granola.

Voedingswaarde

Calories: 280kcalCarbohydrates: 29gProtein: 3.1gFat: 7.9gFiber: 0.1g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 7
Trefwoord granola, nagerecht
Heb je Pannamisù zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 421