Deze zelfgemaakte gekruide granola combineert klassieke ingrediënten zoals kaneel en noten met een snufje kardemom voor een unieke, Midden-Oosters geïnspireerde twist. De krokante zelfgemaakte granola met kaneel en kardemom is heerlijk geserveerd over een kom kokosyoghurt of met een scheutje amandelmelk en verse bessen. Het is ook ongelooflijk smakelijk als je het direct uit de pot eet! Maar dit jaar hebben we het verwerkt als topping in het dessert van het TuinDiner editie 2022!

Zelfgemaakt granola met kaneel en kardemom
Benodigdheden in je keuken
- steelpan
- bakplaat
- ovenpapier
- mengkom
Ingredients
- 175 gram havervlokken
- 175 gram boekweitvlokken
- 250 gram gemengde noten - (gehakt, ongezouten en ongebrand)
- 100 gram sesamzaad
- 100 gram zonnebloempitten
- 100 gram kokosrasp
- 4 theelepels kaneel
- 4 theelepels kardemom
- 1 mespunt zout
- 80 gram kokosolie
- 90 gram ahorn siroop
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Hak de noten met een scherp mes grof of stamp grof met een vijzel. Eventueel kan je de noten ook in een oude theedoek wikkelen en met een hamer er op meppen. 🙂250 gram gemengde noten
- Meng de havervlokken, boekweitvlokken, noten, sesamzaad, zonnebloempitten, kokosrasp, kaneel, kardemom en zout met elkaar in een grote kom.175 gram havervlokken, 175 gram boekweitvlokken, 100 gram sesamzaad, 100 gram zonnebloempitten, 100 gram kokosrasp, 4 theelepels kaneel, 4 theelepels kardemom, 1 mespunt zout
- Verwarm de kokosolie in een steelpannetje (op de laagste stand) zodat het vloeibaar wordt. Meng dan de ahornsiroop erdoor.80 gram kokosolie, 90 gram ahorn siroop
- Meng de kokosolie/ahornsiroop door de droge ingrediënten in een grote kom. Roer goed door en spreid uit op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet de bakplaat 30 minuten in de oven en schep het geheel elke 10 minuten even om.
- De granola is klaar als het goud bruin is. Laat het goed afkoelen, dan wordt het lekker knapperig.