zelfgemaakte granola

Zelfgemaakt granola met kaneel en kardemom

Deze zelfgemaakte gekruide granola combineert klassieke ingrediënten zoals kaneel en noten met een snufje kardemom voor een unieke, Midden-Oosters geïnspireerde twist. De krokante zelfgemaakte granola met kaneel en kardemom is heerlijk geserveerd over een kom kokosyoghurt of met een scheutje amandelmelk en verse bessen. Het is ook ongelooflijk smakelijk als je het direct uit de pot eet! Maar dit jaar hebben we het verwerkt als topping in het dessert van het TuinDiner editie 2022!

zelfgemaakte granola

Zelfgemaakt granola met kaneel en kardemom

Recept van: Remco Borsato
De geur van zelfgemaakte granola door het huis is heerlijk en een goede reden om zelf granola te maken. Het is gemakkelijk en veel gezonder dan in de winkel gekochte granola, plus het smaakt heerlijk! Je kunt experimenteren met verschillende kruiden, noten, en zaden om je eigen unieke granola smaak te creëren. Onze versie van het TuinDiner editie 2022 is er een met kaneel en kardemom die gebruikt is voor het dessert!
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang nagerecht, ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 24 porties
Calories 216 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • steelpan
  • bakplaat
  • ovenpapier
  • mengkom

Ingredients
  

  • 175 gram havervlokken
  • 175 gram boekweitvlokken
  • 250 gram gemengde noten - (gehakt, ongezouten en ongebrand)
  • 100 gram sesamzaad
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram kokosrasp
  • 4 theelepels kaneel
  • 4 theelepels kardemom
  • 1 mespunt zout
  • 80 gram kokosolie
  • 90 gram ahorn siroop

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Hak de noten met een scherp mes grof of stamp grof met een vijzel. Eventueel kan je de noten ook in een oude theedoek wikkelen en met een hamer er op meppen. 🙂
    250 gram gemengde noten
  • Meng de havervlokken, boekweitvlokken, noten, sesamzaad, zonnebloempitten, kokosrasp, kaneel, kardemom en zout met elkaar in een grote kom.
    175 gram havervlokken, 175 gram boekweitvlokken, 100 gram sesamzaad, 100 gram zonnebloempitten, 100 gram kokosrasp, 4 theelepels kaneel, 4 theelepels kardemom, 1 mespunt zout
  • Verwarm de kokosolie in een steelpannetje (op de laagste stand) zodat het vloeibaar wordt. Meng dan de ahornsiroop erdoor.
    80 gram kokosolie, 90 gram ahorn siroop
  • Meng de kokosolie/ahornsiroop door de droge ingrediënten in een grote kom. Roer goed door en spreid uit op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet de bakplaat 30 minuten in de oven en schep het geheel elke 10 minuten even om.
  • De granola is klaar als het goud bruin is. Laat het goed afkoelen, dan wordt het lekker knapperig.

Notes

Wees creatief!
Meng met wat gemengd fruit, rauwe cacao, kokos, gedroogd fruit of wat jou lekker lijkt. Maak er de lekkerste granola van die je je kan bedenken en gebruik het over de yoghurt, meng het door je muesli of als aanvulling voor je toetje en verras je gasten.

Voedingswaarde

Serving: 45gramCalories: 216kcalCarbohydrates: 27.4gProtein: 3.8gFat: 7.2gSaturated Fat: 2.7gFiber: 2.7gSugar: 9.7g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 14
Trefwoord granola, ontbijt, toetje
Heb je Zelfgemaakt granola met kaneel en kardemom zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 367