pennette-alla-ropeton

Pennette alla Ropeton

Pennette alla Ropeton is een geheim recept van Trattoria Ropeton uit Verona. Wij hebben dit recept voor jullie gekraakt zodat je niet helemaal naar Verona hoeft om dit heerlijk pastagerecht thuis te eten!
pennette-alla-ropeton

Pennette alla Ropeton

Recept van: Remco Borsato
Bij mijn bezoek aan trattoria "dal ropeton" had ik na het eten van dit recept direct een "wow moment" en de gedachte dit recept te maken bij de eerstvolgende editie van het tuin diner.
Gezien dit al 35 jaar een geheim recept is van het restaurant, hebben we dit gerecht heel wat keren moeten experimenteren totdat we volgens ons het geheim hebben kunnen kraken!
Excuses aan de trattoria ropeton, we did it 😉
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang pastagerecht, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 600 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • koekenpan
  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 400 gram korte pasta (pennette) - (liefst dunne penne)
  • 400 gram Italiaanse saucijs - (liefst met venkelzaad)
  • 300 gram rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram fijngehakte san marzano tomaten - (uit blik)
  • 8 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
  • 1 dessertlepel kerrie madras
  • 4 dessertlepels mascarpone
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas
  • ½ hand grof zout - (liefst himalaya)
  • 1 dessertlepel zwarte peper

Instructies
 

  • Was de rode paprika goed, ontdoe het van witte vliesjes en zaden, snij de paprika's in reepjes.Doe de olijfolie in een brede diepe pan, voeg vervolgens de reepjes paprika, de knoflook (grof-gesneden) toe en laat het geheel met gesloten deksel 15 minuten smoren op laag vuur. Meng om de 5 minuten het geheel goed door. Pureer de paprika reepjes met de knoflook en olijfolie grof in een foodprocessor.
    300 gram rode paprika, 8 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook
  • Plaats in dezelfde pan de verse saucijs en laat deze even kort rullen op middelhoog vuur, voeg ver-volgens de kerrie madras en zwarte peper toe. Bak het samen nog 2 minuten. Voeg nu de tomaat toe en meng het geheel goed!
    Plaats de deksel weer op de pan en laat op laag vuur de saus nog 30 a 40 minuten sudderen.
    400 gram Italiaanse saucijs, 200 gram fijngehakte san marzano tomaten, 1 dessertlepel kerrie madras, 1 dessertlepel zwarte peper
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim water in een grote pan (met een halve hand grofzout), giet af en voeg de saus toe samen met de mascarpone.
    Serveer direct met een flinke lepel 24 maanden gerijpte Parmezaanse Kaas!
    400 gram korte pasta (pennette), 4 dessertlepels mascarpone, ½ hand grof zout, 4 eetlepels parmezaanse kaas

Voedingswaarde

Serving: 100gCalories: 600kcalCarbohydrates: 4.43gProtein: 12gFat: 10.5g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 12
Trefwoord kerrie madras, pasta, ropeton, voorgerecht
Heb je Pennette alla Ropeton zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 339