Pennette alla Ropeton
Bij mijn bezoek aan trattoria "dal ropeton" had ik na het eten van dit recept direct een "wow moment" en de gedachte dit recept te maken bij de eerstvolgende editie van het tuin diner. Gezien dit al 35 jaar een geheim recept is van het restaurant, hebben we dit gerecht heel wat keren moeten experimenteren totdat we volgens ons het geheim hebben kunnen kraken! Excuses aan de trattoria ropeton, we did it 😉
Benodigdheden in je keuken
- koekenpan
- kookpan
Ingrediënten
- 400 gram korte pasta (pennette) - (liefst dunne penne)
- 400 gram Italiaanse saucijs - (liefst met venkelzaad)
- 300 gram rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 200 gram fijngehakte san marzano tomaten - (uit blik)
- 8 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
- 1 dessertlepel kerrie madras
- 4 dessertlepels mascarpone
- 4 eetlepels parmezaanse kaas
- ½ hand grof zout - (liefst himalaya)
- 1 dessertlepel zwarte peper
Instructies
- Was de rode paprika goed, ontdoe het van witte vliesjes en zaden, snij de paprika's in reepjes.Doe de olijfolie in een brede diepe pan, voeg vervolgens de reepjes paprika, de knoflook (grof-gesneden) toe en laat het geheel met gesloten deksel 15 minuten smoren op laag vuur. Meng om de 5 minuten het geheel goed door. Pureer de paprika reepjes met de knoflook en olijfolie grof in een foodprocessor.300 gram rode paprika, 8 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook
- Plaats in dezelfde pan de verse saucijs en laat deze even kort rullen op middelhoog vuur, voeg ver-volgens de kerrie madras en zwarte peper toe. Bak het samen nog 2 minuten. Voeg nu de tomaat toe en meng het geheel goed! Plaats de deksel weer op de pan en laat op laag vuur de saus nog 30 a 40 minuten sudderen.400 gram Italiaanse saucijs, 200 gram fijngehakte san marzano tomaten, 1 dessertlepel kerrie madras, 1 dessertlepel zwarte peper
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim water in een grote pan (met een halve hand grofzout), giet af en voeg de saus toe samen met de mascarpone.Serveer direct met een flinke lepel 24 maanden gerijpte Parmezaanse Kaas!400 gram korte pasta (pennette), 4 dessertlepels mascarpone, ½ hand grof zout, 4 eetlepels parmezaanse kaas
Voedingswaarde
Serving: 100gCalories: 600kcalCarbohydrates: 4.43gProtein: 12gFat: 10.5g
Heb je Pennette alla Ropeton zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!