fbpx

Pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn

Op Sicilië worden pistachenootjes ook wel het groene goud van de Etna genoemd. Je komt het daar ook in heel veel gerechten tegen.

Ik bedacht dat de combinatie van pistache pesto met de delicate witte tonijn ook wel lekker zou zijn in een pasta. Zo gezegd, zo gedaan dus.

Het citroensap en de frisse schil maken deze pasta helemaal compleet.

  • Voorbereidingstijd20 min
  • Kooktijd15 min
  • Totale tijd35 min

Ingrediënten voor de pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn

  • 300 gram korte pasta (trofie)
  • 300 gram witte tonijn
  • 100 gram pistache noten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 12 eetlepels olijfolie
  • 2 citroenen

Bereidingswijzen pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn

PISTACHE PESTO

1
Plaats de gepelde pistachenootjes in een foodprocessor en pulse tot de nootjes fijngemalen zijn.
2
Doe het mengsel in een kom en giet er olijfolie (Extra Vergine, eerste persing dus!) bij en meng totdat er een gladde pesto ontstaat. Leg weg voor later.

OVERIGE BEREIDING

3
Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook (mag niet kleuren!), voeg dan de tonijn en zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar en laat even garen. Kook ondertussen de pasta al dente gaar. Giet het af, maar bewaar een deel van het kookvocht.
4
Voeg op het laatst de pesto, citroenrasp en sap aan de pasta toe. Merk je dat het iets te droog is? Voeg er dan wat kookvocht bij…
Garneer met de verkruimelde pistachenootjes.

Deel dit recept met anderen!

Meer recepten van het TuinDiner

Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro 02/03/2020 Remco Borsato Een van mijn favoriete zomersoepen is pappa al pomodoro. Alleen de naam al is verrukkelijk om

Scroll naar top