Pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn

Pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn

Pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn

Pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn

Recept van: Remco Borsato
Op Sicilië worden pistachenootjes ook wel het groene goud van de Etna genoemd. Je komt het daar ook in heel veel gerechten tegen. Ik bedacht dat de combinatie van pistache pesto met de delicate witte tonijn ook wel lekker zou zijn in een pasta. Zo gezegd, zo gedaan dus. Het citroensap en de frisse schil maken deze pasta helemaal compleet.
5 van 2 beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang pastagerecht, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 189 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan

Ingrediënten
  

Ingrediënten pistache pesto

  • 100 gram pistache noten
  • 12 eetlepels olijfolie - (eerste persing van goede kwaliteit!)

Overige ingrediënten

  • 2 theelepels zwarte peper
  • 4 tenen knoflook
  • 300 gram korte pasta - (liefst trofie)
  • 300 gram witte tonijn - (in olijfolie)
  • 2 citroenen - (biologisch)
  • 6 eetlpepels olijfolie - (eerste persing van goede kwaliteit!)

Instructies
 

Bereiding pistache pesto

  • Plaats de gepelde pistachenootjes in een foodprocessor en pulse tot de nootjes fijngemalen zijn. Doe het mengsel in een kom en giet er olijfolie (Extra Vergine, eerste persing dus!) bij en meng totdat er een gladde pesto ontstaat. Leg weg voor later
    100 gram pistache noten, 12 eetlepels olijfolie

Bereiding pasta

  • Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook (mag niet kleuren!), voeg dan de tonijn en zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar en laat even garen.
    Kook ondertussen de pasta al dente gaar. Giet het af, maar bewaar een deel van het kookvocht.
    Voeg op het laatst de pesto, citroenrasp en sap aan de pasta toe. Merk je dat het iets te droog is? Voeg er dan wat kookvocht bij…Garneer met de verkruimelde pistachenootjes
    2 theelepels zwarte peper, 4 tenen knoflook, 300 gram korte pasta, 2 citroenen, 6 eetlpepels olijfolie, 300 gram witte tonijn

Voedingswaarde

Serving: 100gCalories: 189kcalCarbohydrates: 15.6gProtein: 8.2gFat: 10.4g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 16
Trefwoord pasta, pistache, witte tonijn
Heb je Pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 259