Rundermedaillon met artisjok in appel kardemom crème
- 03/03/2020
- Remco Borsato

Het recept van de rundermedaillon met artisjok in appel kardemom crème is ontstaan tijdens een bezoek wat ik bracht aan het wijnhuis Ciu’Ciu’ in Le Marche begin 2019.
Dit gerecht was is relatief eenvoudig klaar te maken maar heeft een lange voorbereidingstijd.
Je verwacht waarschijnlijk geen kardemom bij een appel crème, maar deze match is hemels! Ik raad je zelfs aan om je appeltaart eens te proberen met kardemom in plaats van kaneel!
De zoetigheid van de rundermedaillon met het zoute van de pancetta brengt dit gerecht volledig in balans met de fluweelzachte kruidige appelkardemom crème en de romige artisjok is persoonlijk mijn favoriete smaakbom van deze editie!
Als je dit gerecht thuis hebt gemaakt zou je dan een reactie willen plaatsen onder dit recept? We zijn reuze benieuwd welke twist je er zelf aan hebt gegeven!
- Voorbereidingstijd1 uur
- Kooktijd25 min
- Totale tijd1 uur 25 min
- Keuken
- Italiaans
- Gang
- Hoofdgerecht
- vlees
- Bereidingswijze
- Koken
- Tags
Ingrediënten voor Rundermedaillon met artisjok in appel kardemom crème
- 4 ossenhaasjes van 150 gram
- 4 lange plakjes pancetta
- 1 takje rozemarijn
- 2 Fuij appels
- 12 kardemom peulen
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zwarte peper
- 4 baby artisjokjes
- 1 vol glas witte wijn
- 4 takjes tijm
- 4 tenen knoflook
Bereidingswijze van de Rundermedaillon met artisjok in appel kardemom crème
BEREIDING ARTISJOKKEN:
BEREIDING APPEL KARDEMOM CRÈME:
BEREIDING:
Vorm de ossenhaasjes tot medaillons met je handen en rol deze door wat gehakte rozemarijn. Wikkel vervolgens een plakje pancetta om de medaillon heen en maak vast met een dun touwtje (wat voor braden geschikt is). Bak even om en om met een klontje boter en wat olijfolie. Wikkel de rundermedaillons in een stukje zilverpapier en laat 3 a 4 minuten rusten.
Schenk wat van de verwarmde appel/kardemom crème aan de ene kant van het bord en plaats daar de rundermedaillon op. Aan de andere kant een artisjokken hart met de jus van de bereiding.