Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro

Recept van: Remco Borsato
Een van mijn favoriete zomersoepen is pappa al pomodoro. Alleen de naam al is verrukkelijk om uit te spreken. Pappa is een klassieker uit de Toscaanse boerenkeuken. Een dikke soep gemaakt van weinig meer dan verse tomaten, oud brood, basilicum en olijfolie. Door de toevoeging van de rose harissa van belazu krijgt deze soep meer diepte en pit!
“Italianen hebben altijd tomaten, brood en olijfolie in huis, de basisingrediënten voor deze soep. Het is ontzettend eenvoudig om te maken, met pure ingrediënten die (mits vol van smaak) samen tot een smaakexplosie zullen leiden. En iedereen kan van deze soep genieten, ook kinderen zijn er dol op!”
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang soep, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calories 56 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 8 tenen knoflook
  • 2 grote uien
  • 680 gram polpa rustica - (liefst van Granoro)
  • 500 ml bouillon - (liefst zelfgemaakt)
  • 8 dikke plakken rustiek oud brood
  • 60 blaadjes basiclicum
  • 1 volle eetlepel rose harissa - (liefst die van Belazu)
  • 14 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
  • 250 gram verse burrata

Instructies
 

  • Fruit op matig vuur de fijngehakte knoflook en uien aan in olijfolie, in een pan met dikke bodem. Voeg zodra ze kleur lijken te krijgen de tomaten, rozenharissa en de basilicum toe en laat alles een kwartiertje koken
    8 tenen knoflook, 2 grote uien, 680 gram polpa rustica, 60 blaadjes basiclicum, 14 eetlepels olijfolie, 1 volle eetlepel rose harissa
  • Giet de warme bouillon erbij (met vleesbouillon wordt de tomatenpap wat pittiger, zo staat het ook in het originele recept) en voeg zodra de ‘soep’ begint te koken het in dunne plakken gesneden brood toe.
    Laat ongeveer 10 minuten koken en blijf goed roeren.Mocht de pappa al pomodoro nu nog te dik lijken, voeg er dan nog een pollepel bouillon aan toe. Is de tomatenpap te dun, doe er dan nog een beetje brood bij.
    500 ml bouillon, 8 dikke plakken rustiek oud brood
  • Roer de pappa al pomodoro opnieuw goed door en draai het vuur uit. Laat 5 minuten rusten, zodat het brood volledig verkruimelt.
  • Dien de pap lauw of warm op (nooit gloeiend heet), met 2 eetlepels olijfolie, een volle eetlepel burrata en nog wat versgemalen peper en een paar blaadjes basilicum.
    250 gram verse burrata

Voedingswaarde

Serving: 1portieCalories: 56kcalCarbohydrates: 9gProtein: 1.7gFat: 1.7gSaturated Fat: 0.33gMonounsaturated Fat: 1.16gFiber: 1.2g
Geschatte prijs voor dit gerecht 15
Trefwoord soep, tomaat, voorgerecht
Heb je Pappa al pomodoro zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 419