Pappa al pomodoro
- 02/03/2020
- Remco Borsato

Een van mijn favoriete zomersoepen is pappa al pomodoro. Alleen de naam al is verrukkelijk om uit te spreken. Pappa is een klassieker uit de Toscaanse boerenkeuken. Een dikke soep gemaakt van weinig meer dan verse tomaten, oud brood, basilicum en olijfolie. Door de toevoeging van de rose harissa van belazu krijgt deze soep meer diepte en pit!
“Italianen hebben altijd tomaten, brood en olijfolie in huis, de basisingrediënten voor deze soep. Het is ontzettend eenvoudig om te maken, met pure ingrediënten die (mits vol van smaak) samen tot een smaakexplosie zullen leiden. En iedereen kan van deze soep genieten, ook kinderen zijn er dol op!”
- Voorbereidingstijd45 min
- Kooktijd30 min
- Totale tijd1 uur 15 min
- Keuken
- Italiaans
- Gang
- Bereidingswijze
- Koken
- Geschikte Dieten
- Vegetarisch
- Tags
Ingrediënten voor de Pappa al pomodoro soep
- 8 tenen knoflook
- 2 grote uien
- 680 gram polpa rustica (van Granoro)
- 500 ml groentebouillon (zelfgemaakt)
- 8 dikke plakken rustiek oud brood
- 60 blaadjes basilicum
- 1 volle eetlepel rose harissa (van Belazu)
- 14 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 250 gram verse burrata
Bereidingswijze van de de Pappa al Pomodoro
Dien de pap lauw of warm op (nooit gloeiend heet), met 2 eetlepels olijfolie, een volle eetlepel burrata en nog wat versgemalen peper en een paar blaadjes basilicum.