fbpx

Zalm met roze peper en taralli crème

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zalm met roze peper en taralli crème

Zalm met roze peper en taralli crème

Het recept van de zalm met roze peper en taralli crème is geïnspireerd door de topchef Antonino Cannavacciuolo uit Napels.

Dat zo’n simpel ingrediënt zo gebruikt kan worden in een vrij simpel gerecht geeft aan dat je het vaak niet heel ver hoeft te zoeken om iets moois op tafel te zetten.

Bij het TuinDiner gebruiken we vaak roze peper omdat het mild is en breed inzetbaar is. Vooral bij zalm is dit een ultieme match!

De dressing die op de zalm met roze peper is gebruikt is een klassieker uit de Italiaanse keuken: Olijfolie, knoflook, kappertjes en een klein beetje ansjovis!

Als je dit gerecht thuis hebt gemaakt zou je dan een reactie willen plaatsen onder dit recept? We zijn reuze benieuwd welke twist je er zelf aan hebt gegeven!

  • Voorbereidingstijd25 min
  • Kooktijd15 min
  • Totale tijd40 min

Ingrediënten voor de Zalm met roze peper en taralli crème

  • 4 zalm filets
  • 12 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 ansjovis filets
  • 4 tenen knoflook
  • 1 BIO citroen
  • 2 sneetjes rustiek wit brood
  • 125 gram taralli
  • 200 ml groentebouillon (liefst zelfgemaakt)
  • 3 theelepels roze peper
  • Kress (ter decoratie)
  • 1 theelpepel wasabi

Bereidingswijzen Zalm met roze peper en taralli crème

TARALLI CREME:

1
Doe de warme groentebouillon, 2 tenen knoflook, de taralli en 1 theelepel roze peper in een blender. Blend het geheel totdat er een mooie gladde crème is ontstaan. Doe deze in een pannetje en verwarm op het moment dat je het gerecht gaat maken.

KAPPERTJES/ANJOVIS PESTO:

2
Doe de kappertjes, ansjovisfilets, olijfolie, citroensap & rasp en knoflook in de keukenmachine. Pulse totdat er een grove pesto ontstaan is. Doe de pesto in een bakje voor later gebruik.

KROKANT WASABI BROODKRUIM:

3
Doe het rustieke witte brood in stukjes in een keukenmachine samen met de wasabi, zout en wat olijfolie. Pulse het brood totdat er een grove broodkruim ont- staan is. Bak op zeer laag vuur het broodkruim totdat het krokant is (maar niet aangebrand!) Laat vervolgens afkoelen voor later gebruik.

BEREIDING:

4

Bak de zalm op de huid in een hete koekenpan met wat olijfolie voor ongeveer 2 a 3 minuten, doe daarna de deksel op de pan en zet het vuur laag en laat nog 4 minuten bakken.

Verwarm de taralli crème, schenk ongeveer 6 eetlepels centraal op ieder bord. Leg de zalm op de crème en garneer vervolgens met een eetlepel kappertjes/ansjovis pesto, roze peper, wasabi brood- kruim en de kress (je kan in plaats van de kress ook gemengde kiemen gebruiken)

Deel dit recept met anderen!

Meer recepten van het TuinDiner

Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro 02/03/2020 Remco Borsato Een van mijn favoriete zomersoepen is pappa al pomodoro. Alleen de naam al is verrukkelijk om

Scroll naar top