Zalm met roze peper en taralli crème
- 03/03/2020
- Remco Borsato

Het recept van de zalm met roze peper en taralli crème is geïnspireerd door de topchef Antonino Cannavacciuolo uit Napels.
Dat zo’n simpel ingrediënt zo gebruikt kan worden in een vrij simpel gerecht geeft aan dat je het vaak niet heel ver hoeft te zoeken om iets moois op tafel te zetten.
Bij het TuinDiner gebruiken we vaak roze peper omdat het mild is en breed inzetbaar is. Vooral bij zalm is dit een ultieme match!
De dressing die op de zalm met roze peper is gebruikt is een klassieker uit de Italiaanse keuken: Olijfolie, knoflook, kappertjes en een klein beetje ansjovis!
Als je dit gerecht thuis hebt gemaakt zou je dan een reactie willen plaatsen onder dit recept? We zijn reuze benieuwd welke twist je er zelf aan hebt gegeven!
- Voorbereidingstijd25 min
- Kooktijd15 min
- Totale tijd40 min
- Keuken
- Italiaans
- Gang
- Hoofdgerecht
- vis
- Bereidingswijze
- Koken
- Tags
Ingrediënten voor de Zalm met roze peper en taralli crème
- 4 zalm filets
- 12 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- 6 ansjovis filets
- 4 tenen knoflook
- 1 BIO citroen
- 2 sneetjes rustiek wit brood
- 125 gram taralli
- 200 ml groentebouillon (liefst zelfgemaakt)
- 3 theelepels roze peper
- Kress (ter decoratie)
- 1 theelpepel wasabi
Bereidingswijzen Zalm met roze peper en taralli crème
TARALLI CREME:
KAPPERTJES/ANJOVIS PESTO:
KROKANT WASABI BROODKRUIM:
BEREIDING:
Bak de zalm op de huid in een hete koekenpan met wat olijfolie voor ongeveer 2 a 3 minuten, doe daarna de deksel op de pan en zet het vuur laag en laat nog 4 minuten bakken.
Verwarm de taralli crème, schenk ongeveer 6 eetlepels centraal op ieder bord. Leg de zalm op de crème en garneer vervolgens met een eetlepel kappertjes/ansjovis pesto, roze peper, wasabi brood- kruim en de kress (je kan in plaats van de kress ook gemengde kiemen gebruiken)