Zalm met roze peper en taralli crème

Zalm met roze peper en taralli crème

Zalm met roze peper en taralli crème

Zalm met roze peper en taralli crème

Recept van: Remco Borsato
Het recept van de zalm met roze peper en taralli crème is geïnspireerd door de topchef Antonino Cannavacciuolo uit Napels. Dat zo’n simpel ingrediënt zo gebruikt kan worden in een vrij simpel gerecht geeft aan dat je het vaak niet heel ver hoeft te zoeken om iets moois op tafel te zetten.
Bij het TuinDiner gebruiken we vaak roze peper omdat het mild is en breed inzetbaar is. Vooral bij zalm is dit een ultieme match! De dressing die op de zalm met roze peper is gebruikt is een klassieker uit de Italiaanse keuken: Olijfolie, knoflook, kappertjes en een klein beetje ansjovis!
Als je dit gerecht thuis hebt gemaakt zou je dan een reactie willen plaatsen onder dit recept? We zijn reuze benieuwd welke twist je er zelf aan hebt gegeven!
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang hoofdgerecht, visgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calories 440 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 zalmfilets - (zo vers mogelijk!)
  • gemengde kiemen of kress - (ter decoratie)

Ingrediënten taralli crème

  • 125 gram taralli
  • 200 ml groentebouillon - (liefst zelfgemaakt)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 theelepels roze peper - (gekneusd)

Ingrediënten kappertjes/ansjovis pesto

  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 anjovis filets
  • 1 hand gehakte platte peterselie
  • 12 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen - (biologisch)
  • 2 tenen knoflook

Ingrediënten krokante wasabi broodkruim

  • 1 theelepel wasabi
  • 2 sneedjes rustiek wit brood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • (zout en peper naar smaak)

Instructies
 

Bereiding taralli crème

  • Doe de warme groentebouillon, 2 tenen knoflook, de taralli en 1 theelepel roze peper in een blender. Blend het geheel totdat er een mooie gladde crème is ontstaan. Doe deze in een pannetje en verwarm op het moment dat je het gerecht gaat maken.
    125 gram taralli, 200 ml groentebouillon, 3 theelepels roze peper, 2 tenen knoflook

Bereiding kappertjes/ansjovis pesto

  • Doe de kappertjes, ansjovisfilets, olijfolie, peterselie, citroensap & rasp en knoflook in de keukenmachine. Pulse totdat er een grove pesto ontstaan is. Doe de pesto in een bakje voor later gebruik.
    2 eetlepels kappertjes, 6 anjovis filets, 1 hand gehakte platte peterselie, 12 eetlepels olijfolie, 1 citroen, 2 tenen knoflook

Bereiding krokante wasabi broodkruim

  • Doe het rustieke witte brood in stukjes in een keukenmachine samen met de wasabi, zout en wat olijfolie. Pulse het brood totdat er een grove broodkruim ont- staan is. Bak op zeer laag vuur het broodkruim totdat het krokant is (maar niet aangebrand!) Laat vervolgens afkoelen voor later gebruik.
    1 theelepel wasabi, 2 sneedjes rustiek wit brood, 4 eetlepels olijfolie, (zout en peper naar smaak)

Bereiding Zalmfilets

  • Bak de zalm op de huid in een hete koekenpan met wat olijfolie voor ongeveer 2 a 3 minuten, doe daarna de deksel op de pan en zet het vuur laag en laat nog 4 minuten bakken.
    Verwarm de taralli crème, schenk ongeveer 6 eetlepels centraal op ieder bord. Leg de zalm op de crème en garneer vervolgens met een eetlepel kappertjes/ansjovis pesto, roze peper, wasabi brood- kruim en de kress (je kan in plaats van de kress ook gemengde kiemen gebruiken)
    4 zalmfilets, gemengde kiemen of kress

Voedingswaarde

Serving: 150gCalories: 440kcalCarbohydrates: 150gProtein: 57g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 22
Trefwoord roze peper, taralli, zalm
Heb je Zalm met roze peper en taralli crème zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 421