Op zoek naar een heerlijke manier om seizoensaardbeien te gebruiken? Dit aardbeien limoncello jam recept van Anja Staalman is de perfecte oplossing! Gemaakt met slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Deze overheerlijke frisse aardbeien limoncello jam barst van de smaak en zal zeker een nieuwe familie favoriet worden.

Aardbeien Limoncello Jam van Anja Staalman
Benodigdheden in je keuken
- 1 hoge pan
- 4 steriele potjes
- 1 schone theedoek
- 1 Staafmixer
- 1 waterkoker
Ingrediënten
- 700 gram aardbeien
- 300 gram limoncello - (liefst Limontoni)
- 1 pakje gelei suiker
Instructies
- Was de aardbeien en ontkroon ze. Doe ze in de pan en mix ze met de staafmixer!
- Kook ondertussen water om de jam potjes te vullen, zodat ze goed schoon zijn.
- Zet ze op de schone theedoek.
- Breng de aardbeien met 200 gram limoncello al roerend aan de kook.
- Als het echt borrelt, voeg dan al roerend de geleisuiker toe.
- Als het weer goed kookt, laat het 2 minuten koken en voeg dan de resterende limoncello toe en laat het nog een minuut koken.
- Giet intussen de jam potjes leeg en zet ze op hun kop om uit te lekken.
- Draai ze dan om en vul ze met de nog warme jam.
- Draai het deksel er goed op en zet ze ondersteboven op een schone theedoek voor ongeveer 10 minuten.
- Draai ze dan in één vloeiende beweging om! Meestal hoor je dan een klik en is het potje vacuüm gezogen.
- Meestal hoor je dan een klik en is het potje vacuüm gezogen.
- Als je geen klik hoort, dan kan je op het midden van het deksel drukken en dan hoor je als het goed is een klik.
- Als het deksel blijft bewegen door in het midden te drukken dan is dat de pot die je als eerste op eet want die is niet gelukt om te vacumeren.