Aardbeien Limoncello Jam van Anja Staalman

Aardbeien Limoncello Jam van Anja Staalman

Op zoek naar een heerlijke manier om seizoensaardbeien te gebruiken? Dit aardbeien limoncello jam recept van Anja Staalman is de perfecte oplossing! Gemaakt met slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Deze overheerlijke frisse aardbeien limoncello jam barst van de smaak en zal zeker een nieuwe familie favoriet worden.

Aardbeien Limoncello Jam van Anja Staalman

Aardbeien Limoncello Jam van Anja Staalman

Recept van: Remco Borsato
Limoncello is een Italiaanse citroenlikeur die een heerlijke pit kan geven aan je zelfgemaakte aardbeienjam. Dit heerlijke recept is afkomstig van vaste gast van het TuinDiner (Anja Staalman) Anja heeft na afloop van een TuinDiner deze zelfgemaakt jam van haar aan al onze medewerkers gegeven als cadeau en wij waren met z'n allen IMPRESSED! Door geleisuiker 1:2 (d.w.z. de helft van de hoeveelheid suiker) te gebruiken, is de jam minder zoet en proef je echt het fruit. Probeer het eens – en hoop dat jullie net als ons een nieuwe favoriet op brood hebben!
5 van 2 beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang broodbeleg
Keuken Italiaans
Porties 4 Potten
Calories 75 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • 1 hoge pan
  • 4 steriele potjes
  • 1 schone theedoek
  • 1 Staafmixer
  • 1 waterkoker

Ingrediënten
  

  • 700 gram aardbeien
  • 300 gram limoncello - (liefst Limontoni)
  • 1 pakje gelei suiker

Instructies
 

  • Was de aardbeien en ontkroon ze. Doe ze in de pan en mix ze met de staafmixer!
  • Kook ondertussen water om de jam potjes te vullen, zodat ze goed schoon zijn.
  • Zet ze op de schone theedoek.
  • Breng de aardbeien met 200 gram limoncello al roerend aan de kook.
  • Als het echt borrelt, voeg dan al roerend de geleisuiker toe.
  • Als het weer goed kookt, laat het 2 minuten koken en voeg dan de resterende limoncello toe en laat het nog een minuut koken.
  • Giet intussen de jam potjes leeg en zet ze op hun kop om uit te lekken.
  • Draai ze dan om en vul ze met de nog warme jam.
  • Draai het deksel er goed op en zet ze ondersteboven op een schone theedoek voor ongeveer 10 minuten.
  • Draai ze dan in één vloeiende beweging om! Meestal hoor je dan een klik en is het potje vacuüm gezogen.
  • Meestal hoor je dan een klik en is het potje vacuüm gezogen.
  • Als je geen klik hoort, dan kan je op het midden van het deksel drukken en dan hoor je als het goed is een klik.
  • Als het deksel blijft bewegen door in het midden te drukken dan is dat de pot die je als eerste op eet want die is niet gelukt om te vacumeren.

Voedingswaarde

Serving: 2eetlepelsCalories: 75kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 9
Trefwoord broodbeleg, jam, limoncello
Heb je Aardbeien Limoncello Jam van Anja Staalman zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 421