
Artisjokken alla Romana
Benodigdheden in je keuken
- 1 scherp schil mes
- 1 Kom
- 1 hoge pan met deksel
Ingredients
- 16 baby artisjokken
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 6 takjes tijm of een handje fijngehakte peterselie
- 1 glas witte wijn
- 1 citroen
- zout en peper naar smaak
Instructions
- Om Romeinse artisjokken te maken, begin je met het schoonmaken van de artisjokken door de hardere buitenste bladeren met je handen te verwijderen. Snijd de stengels af, laat ongeveer een halve centimeter van de basis over, en snijd ook de uiteinden af van de artisjok zodat je eigenlijk alleen nog het artisjok hart over hebt. Fileer ook de stengels om het vezelige buitenste gedeelte te verwijderen.16 baby artisjokken
- Doe de schoongemaakte artisjokken meteen in een kom met water en citroensap zodat ze niet bruin worden. Laat de artisjokken vervolgens uitlekken op keukenpapier.1 citroen
- Doe de hoge pan op een middel/laag vuur en doe de olijfolie in de pan met wat zout en peper naar smaak. Plaats de artisjokken ondersteboven in de pan naast elkaar en laat heel even aanbakken. Voeg nu de fijngehakte knoflook en kruiden toe. Zet het vuur nu hoog en voeg het glas witte wijn daarbij. Laat de alcohol goed verdampen en zet het vuur op de laagste stand. Plaats nu de deksel op de pan en laat voor 30 minuten zachtjes stoven.2 tenen knoflook (fijngehakt), 6 takjes tijm of een handje fijngehakte peterselie, 1 glas witte wijn