delizia-al-pistacchio-pistache-cheesecake

Delizia al pistacchio (Pistache Cheesecake)

delizia-al-pistacchio-pistache-cheesecake

Delizia al pistacchio (Pistache Cheesecake)

Recept van: Remco Borsato
Pistache cheesecake is een no-bake dessert met een delicate smaak: een geraffineerd dessert dat we kunnen bereiden om indruk te maken op onze gasten, zelfs bij speciale gelegenheden.
De basis is de typische cheesecake basis, dit keer gemaakt met fijngehakte Oreo koekjes gecombineerd met gesmolten boter.
De romige laag wordt gemaakt met Mascarpone kaas en wordt uniek en heerlijk gemaakt door pistache crème!
De pistachenoten worden fijngehakt en kan optioneel worden vermengt met witte chocolade.
5 van 1 beoordeling
Delen op Facebook Delen op Twitter
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 45 min
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 12 taartpunten
calorieën 253 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • 1 Mengkommen
  • Keukenmachine
  • Taartvorm metafneembare rand, 24cm diameter
  • Ovenpapier
  • Mixer met 2 gardes
  • Lepel
  • Spatel

Ingrediënten
  

  • 250 gram Oreo koekjes
  • 125 gram roomboter
  • 8 bladjes gelatine
  • 200 gram pistache crème (Sciavuru, Mercato Italiano)
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml slagroom (voor het smelten van de gelatine)
  • 400 gram mascarpone
  • 1 vanille stokje (alleen de zaadjes)
  • 1 pot speculoos cremè (of gesmolten pure chocolade)

Instructies
 

  • Zet eerst de gelatine bladjes te weken in koud water. Bedek de bodem van je taartvorm met ovenpapier, sluit de rand eromheen en knip de losse randjes van het ovenpapier af.
    8 bladjes gelatine
  • Verkruimel vervolgens de Oreo koekjes tot een fijne poeder (in een keukenmachine of in een afgesloten plastiek zakje met een deegroller) en doe het in een mengkom, terwijl je de boter in een pannetje op het vuur laat smelten. Voeg de gesmolten boter aan de verkruimelde koekjes toe en roer met een lepel tot deze goed is opgenomen. Bedek de bodem van de taartvorm met deze mengsel, druk het goed aan met achterkant van de lepel en leg het vervolgens in de koelkast voor tenminste 30 minuten.
    250 gram Oreo koekjes, 125 gram roomboter
  • Doe de mascarpone met de pistache crème en de vanille zaadjes in een mengkom en klop het geheel met een mixer tot een dikke, gladde crème. Voeg 150ml slagroom toe en blijf mixen tot dat het goed in het mengsel is opgenomen.
    200 gram pistache crème, 400 gram mascarpone, 1 vanille stokje, 150 ml slagroom
  • Verwarm in een pannetje 50 ml slagroom, haal de geweekte gelatine bladjes uit het water en doe ze (je hoeft ze niet uit te knijpen) erbij. Laat de gelatine al roerend op het vuur goed smelten en laat het daarna een beetje afkoelen. Vervolgens meng je met een mixer de gesmolten gelatine in de slagroom/mascarpone/pistache crème.
    50 ml slagroom
  • Haal dan de taartvorm uit de koelkast en giet deze crème op de koekjesbodem. Verspreid het met een spatel goed over de vorm. Leg het dan met keukenfolie afgedekt terug in de koelkast voor minstens 3-4 uur.
  • Je taart is klaar! Om het te versieren warm je eerst de Speculoos crème au-bain-marie op zodat het een beetje vloeibaar wordt en makkelijk met een lepel op de taart te verspreiden is. Verdeel daarna de gemalen pistachenootjes erop.
    1 pot speculoos cremè

Voedingswaarde

Calories: 253kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 9
Trefwoord cheesecake, mascarpone, pistache, toetje
Heb je Delizia al pistacchio (Pistache Cheesecake) zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2022! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Standaard afbeelding
Remco Borsato

Remco is samen met zijn vrouw Ylenia oprichter van het TuinDiner concept en is werkzaam als kok tijdens de diners in de zomer. In het dagelijks leven werkzaam voor zijn eigen Internet bedrijf sinds het jaar 2000. Vader van 2 prachtige enthousiaste kinderen waar hij uiteraard zielsveel van houdt.

Artikelen: 83