
Delizia al pistacchio (Pistache Cheesecake)
Benodigdheden in je keuken
- 1 mengkommen
- keukenmachine
- taartvorm
- ovenpapier
- mixer met 2 gardes
- lepel
- spatel
Ingrediënten
- 250 gram Oreo koekjes
- 125 gram roomboter
- 8 bladjes gelatine
- 200 gram pistache crème - (Sciavuru, Mercato Italiano)
- 150 ml slagroom
- 50 ml slagroom - (voor het smelten van de gelatine)
- 400 gram mascarpone
- 1 vanille stokje - (alleen de zaadjes)
- 1 pot speculoos cremè - (of gesmolten pure chocolade)
Instructies
- Zet eerst de gelatine bladjes te weken in koud water. Bedek de bodem van je taartvorm met ovenpapier, sluit de rand eromheen en knip de losse randjes van het ovenpapier af.8 bladjes gelatine
- Verkruimel vervolgens de Oreo koekjes tot een fijne poeder (in een keukenmachine of in een afgesloten plastiek zakje met een deegroller) en doe het in een mengkom, terwijl je de boter in een pannetje op het vuur laat smelten. Voeg de gesmolten boter aan de verkruimelde koekjes toe en roer met een lepel tot deze goed is opgenomen. Bedek de bodem van de taartvorm met deze mengsel, druk het goed aan met achterkant van de lepel en leg het vervolgens in de koelkast voor tenminste 30 minuten.250 gram Oreo koekjes, 125 gram roomboter
- Doe de mascarpone met de pistache crème en de vanille zaadjes in een mengkom en klop het geheel met een mixer tot een dikke, gladde crème. Voeg 150ml slagroom toe en blijf mixen tot dat het goed in het mengsel is opgenomen.200 gram pistache crème, 400 gram mascarpone, 1 vanille stokje, 150 ml slagroom
- Verwarm in een pannetje 50 ml slagroom, haal de geweekte gelatine bladjes uit het water en doe ze (je hoeft ze niet uit te knijpen) erbij. Laat de gelatine al roerend op het vuur goed smelten en laat het daarna een beetje afkoelen. Vervolgens meng je met een mixer de gesmolten gelatine in de slagroom/mascarpone/pistache crème.50 ml slagroom
- Haal dan de taartvorm uit de koelkast en giet deze crème op de koekjesbodem. Verspreid het met een spatel goed over de vorm. Leg het dan met keukenfolie afgedekt terug in de koelkast voor minstens 3-4 uur.
- Je taart is klaar! Om het te versieren warm je eerst de Speculoos crème au-bain-marie op zodat het een beetje vloeibaar wordt en makkelijk met een lepel op de taart te verspreiden is. Verdeel daarna de gemalen pistachenootjes erop.1 pot speculoos cremè