
Parmezaanse kaas bieten crème
Deze Parmezaanse kaas rode bieten crème is beter dan béchamelsaus voor lasagne, pasta en tortellini. En uitermate geschikt als basis onder gegrild vlees of aardappelpuree.
Benodigdheden in je keuken
- pan
Ingrediënten
- 150 gram volle melk
- 150 gram verse room
- 150 gram geraspte parmezaanse kaas - (het liefst 30 maanden gerijpt)
- 50 gram gekookte rode biet
- snufje zout en peper
Instructies
- Verwarm de room en de melk in een steelpan. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, 1 eetlepel per keer, al roerend met een garde.
- Blijf roeren, op een laag vuur, tot de Parmezaanse kaas op is. Aan het eind moet u een consistentie hebben zoals die van vla. Maak af met een snufje zout en peper.
- Voeg de parmezaanse crème in een blender met de rode biet. Blend totdat er een mooie gladde massa is ontstaan. Direct serveren, of later eventueel kort opwarmen.
Voedingswaarde
Calories: 195kcal
Heb je Parmezaanse kaas bieten crème zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!