parmezaanse-kaas-bieten-creme-01 (1)

Parmezaanse kaas bieten crème

Het aroma en de sterke smaak van de overheerlijke Parmezaanse kaas verrijken deze veelzijdige crème en maken hem onweerstaanbaar. Hoe gebruik je het? Laat je fantasie de vrije loop!

parmezaanse-kaas-bieten-creme-01 (1)

Parmezaanse kaas bieten crème

Recept van: Remco Borsato
Deze Parmezaanse kaas rode bieten crème is beter dan béchamelsaus voor lasagne, pasta en tortellini. En uitermate geschikt als basis onder gegrild vlees of aardappelpuree.
5 van 2 beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 personen
Calories 195 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • pan

Ingrediënten
  

  • 150 gram volle melk
  • 150 gram verse room
  • 150 gram geraspte parmezaanse kaas - (het liefst 30 maanden gerijpt)
  • 50 gram gekookte rode biet
  • snufje zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de room en de melk in een steelpan. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, 1 eetlepel per keer, al roerend met een garde.
  • Blijf roeren, op een laag vuur, tot de Parmezaanse kaas op is. Aan het eind moet u een consistentie hebben zoals die van vla. Maak af met een snufje zout en peper.
  • Voeg de parmezaanse crème in een blender met de rode biet. Blend totdat er een mooie gladde massa is ontstaan. Direct serveren, of later eventueel kort opwarmen.

Voedingswaarde

Calories: 195kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 6
Trefwoord crème, parmezaanse kaas
Heb je Parmezaanse kaas bieten crème zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 421