Na 2 jaar plannen was het dan eindelijk zo ver, weer eens koken in een bijzondere omgeving. Dit keer was het decor voor onze diners de voormalige kerk in het pittoreske Hensbroek. De diners vonden plaats op 1,2,3,8,9 & 10 april jongstleden.
En eerlijk is eerlijk, de diners zijn voor ons bovenverwachting verlopen. En ook onze gasten hebben het als een bijzonder aangename verrassing ervaren.
De muziek is tijdens de avonden verzorgt door onze vriend Edouard. De Franse chansonnier wist gedurende de diners in de kerk van Hensbroek weer de nodige harten te beroeren met zijn melancholieke Franse chansons.
Bekijk hier de chanson ““Ne me quitte pas” tijdens het Kerkdiner van 2 april 2022
De recepten
Zoals belooft, hebben we de recepten van deze editie voor u op een rijtje gezet zodat u ze thuis heerlijk zelf kunt maken als u vrienden of familie over de vloer hebt. Gewoon doordeweeks klaarmaken kan natuurlijk ook 😉
De mooie groene kleur van de doperwtensoep samen met frisse accent van munt en yoghurt worden in balans gebracht met de pittige krokante broodkruim en verse kiemen.
Een paar jaar geleden zag ik een nogal vreemd recept op de site van Jamie Oliver. Het ging over het braden van een kip in een grote pan met een halve liter melk, veel citroenschil, een kaneelstokje en ongepelde knoflookteentjes. Melk, kaneel en kip waren drie dingen die ik nooit zou combineren; het klonk als een zeer slecht idee. En toch intrigeerde dit recept mij. Ik was bekend met de Italiaanse methode om varkensvlees in melk te koken voor malsheid en smaak; zou dit vergelijkbaar zijn? Probeer het zelf!
Bijzonder smakelijke gemende aardappel puree die de gewone ordinaire aardappel kennis laat maken met de trendy zoete aardappel. De toevoeging van extra olijfolie, roomboter & crème fraîche maakt deze aardappelpuree fris en romig, de bieslook geeft hem een lekker uiensmaakje.
Deze Parmezaanse kaas rode bieten crème is beter dan béchamelsaus voor lasagne, pasta en tortellini. En uitermate geschikt als basis onder gegrild vlees of aardappelpuree.
Een paar jaar geleden zag ik een nogal vreemd recept op de site van Jamie Oliver. Het ging over het braden van een kip in een grote pan met een halve liter melk, veel citroenschil, een kaneelstokje en ongepelde knoflookteentjes. Melk, kaneel en kip waren drie dingen die ik nooit zou combineren; het klonk als een zeer slecht idee. En toch intrigeerde dit recept mij. Ik was bekend met de Italiaanse methode om varkensvlees in melk te koken voor malsheid en smaak; zou dit vergelijkbaar zijn? Probeer het zelf!
Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.
Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl