
Gemengde salade met feta, granaatappel, asperges & noten
Onze gemengde salade met feta, granaatappel, asperges & noten is eigenlijk de meest geliefde salade die we tijdens onze catering opdrachten serveren. Vooral de combinatie tussen zoet (granaatappel) en zout (feta) blijkt een fantastische combinatie. Deze gemengde staat open voor de meest fantastische variaties (denk bijvoorbeeld aan gegrilde perziken, watermeloen, sugarsnaps, etc)
Benodigdheden in je keuken
- salade schaal
Ingrediënten
- 300 gram gemengde salade
- 1/2 rode ui - (flinterdun gesneden)
- 1 handje groene asperge topjes
- 1 hand walnoten - (gekneusd)
- 1 hand feta - (verkruimeld)
- 1 granaatappel - (alleen de pitjes)
- 1 hand eetbare bloemen - (optioneel)
- 2 eetlepels citroensap
- 6 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Roerbak de toppen van de baby asperges voor circa 2 minuten in een gloeiend hete wok met een klein beetje olijfolie en zout.1 handje groene asperge topjes, Zout en peper naar smaak
- Laat de asperges afkoelen in een bakje en voeg hier een beetje citroensap bij.2 eetlepels citroensap
- Was de gemengde sla en leg ze vervolgens “rommelig” op een dienblad.300 gram gemengde salade
- Kruimel de feta en strooi vervolgens de granaatappel zaadjes, ui, asperges en de noten speels over de salade heen.1/2 rode ui, 1 handje groene asperge topjes, 1 hand walnoten, 1 granaatappel, 1 hand feta
- Meng de olijfolie en citroensap en sprenkel dit op het allerlaatste moment over de salade heen.2 eetlepels citroensap, 6 eetlepels olijfolie
- Garneer de eetbare bloemen (optioneel) mooi over de salade heen. Breng alles op smaak met zout en peper (naar smaak).1 hand eetbare bloemen, Zout en peper naar smaak
Voedingswaarde
Calories: 225kcal
Heb je Gemengde salade met feta, granaatappel, asperges & noten zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!