gemengde-salade-met-feta-granaatappel-asperges-en-noten

Gemengde salade met feta, granaatappel, asperges & noten

De gemengde salade met feta, granaatappel, asperges & noten is een fantastische salade die uitstekend past bij ieder hoofdgerecht.

gemengde-salade-met-feta-granaatappel-asperges-en-noten

Gemengde salade met feta, granaatappel, asperges & noten

Recept van: Remco Borsato
Onze gemengde salade met feta, granaatappel, asperges & noten is eigenlijk de meest geliefde salade die we tijdens onze catering opdrachten serveren. Vooral de combinatie tussen zoet (granaatappel) en zout (feta) blijkt een fantastische combinatie. Deze gemengde staat open voor de meest fantastische variaties (denk bijvoorbeeld aan gegrilde perziken, watermeloen, sugarsnaps, etc)
5 van 2 beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang bijgerecht, salade
Keuken Fusion, Italiaans
Porties 4 personen
Calories 225 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • salade schaal

Ingrediënten
  

  • 300 gram gemengde salade
  • 1/2 rode ui - (flinterdun gesneden)
  • 1 handje groene asperge topjes
  • 1 hand walnoten - (gekneusd)
  • 1 hand feta - (verkruimeld)
  • 1 granaatappel - (alleen de pitjes)
  • 1 hand eetbare bloemen - (optioneel)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Roerbak de toppen van de baby asperges voor circa 2 minuten in een gloeiend hete wok met een klein beetje olijfolie en zout.

    1 handje groene asperge topjes, Zout en peper naar smaak
  • Laat de asperges afkoelen in een bakje en voeg hier een beetje citroensap bij.
    2 eetlepels citroensap
  • Was de gemengde sla en leg ze vervolgens “rommelig” op een dienblad.
    300 gram gemengde salade
  • Kruimel de feta en strooi vervolgens de granaatappel zaadjes, ui, asperges en de noten speels over de salade heen.
    1/2 rode ui, 1 handje groene asperge topjes, 1 hand walnoten, 1 granaatappel, 1 hand feta
  • Meng de olijfolie en citroensap en sprenkel dit op het allerlaatste moment over de salade heen.
    2 eetlepels citroensap, 6 eetlepels olijfolie
  • Garneer de eetbare bloemen (optioneel) mooi over de salade heen. Breng alles op smaak met zout en peper (naar smaak).
    1 hand eetbare bloemen, Zout en peper naar smaak

Voedingswaarde

Calories: 225kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord asperges, bijgerecht, feta, granaatappel, noten, salade
Heb je Gemengde salade met feta, granaatappel, asperges & noten zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 421