pasta-puttanesca

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca is niet voor niets de meest gegeten pasta saus van de wereld. Door de sterke & harmonieuze smaak is dit tevens de favoriete pasta saus van Remco!

pasta-puttanesca

Pasta Puttanesca

Recept van: Remco Borsato
Pasta puttanesca is persoonlijk een van mijn favorieten pasta sausen. Al in mijn jeugd at ik dit thuis regelmatig vanwege de sterke maar tegelijk harmonieuze smaken. Het is goedkoop en makkelijk te maken. Ook kan je zelf makkelijk variaties maken op deze letterlijk vertaalde "hoerensaus" 😉
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang pastagerecht, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calories 465 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • hoge koekenpan
  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 2 tenen knoflook
  • 40 gram ansjovisfilet - (de allerbeste kwaliteit die je kan vinden!)
  • 300 gram spaghetti - (de allerbeste kwaliteit die je kan vinden!)
  • 4 eetlepels olijfolie - (1e persing)
  • 2 theelepels chilivlokken - (als je het minder pittig wil, verlaag dan de hoeveelheid)
  • 500 gram gepelde San Marzano Tomaat - (de allerbeste kwaliteit die je kan vinden!)
  • 50 gram kappertjes - (uitgelekt)
  • 2 theelepels gedroogde oregano - (of probeer eens gehakte peterselie als alternatief)
  • 150 gram Taggia olijven - (de allerbeste kwaliteit die je kan vinden!)

Instructies
 

  • Snijd de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes.
    2 tenen knoflook, 40 gram ansjovisfilet
  • Pak een grote kookpan uit de kast, vul deze 3/4 vol met koud water en voeg hier 2 eetlepels zout aan toe. Breng het water aan de kook en voeg dan pas de spaghetti toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    300 gram spaghetti
  • Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de chili vlokken, ansjovis en knoflook 30 sec. (mag niet bruin worden!) Voeg de tomaten en oregano toe. Laat op middel/hoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe.
    2 tenen knoflook, 40 gram ansjovisfilet, 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels chilivlokken, 500 gram gepelde San Marzano Tomaat, 2 theelepels gedroogde oregano
  • Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Voeg de kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 3 min. mee.
    50 gram kappertjes, 150 gram Taggia olijven
  • Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer direct.

Voedingswaarde

Serving: 80gramCalories: 465kcalCarbohydrates: 63gProtein: 14gFat: 16gFiber: 5g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord hoerensaus, pasta puttanesca, pasta saus, puttanesca, spaghetti
Heb je Pasta Puttanesca zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 421