panna-cotta-met-pistache-en-hazelnoot

Panna Cotta met pistache en hazelnoot

De Panna Cotta met pistache & hazelnoot is een heerlijk romig & crunchy alternatief voor de traditionele panna cotta tijdens de wintermaanden!

panna-cotta-met-pistache-en-hazelnoot

Panna Cotta met pistache en hazelnoot

Recept van: Remco Borsato
De Panna Cotta met pistache & hazelnoot is een heerlijk crunchy alternatief voor de traditionele panna cotta en dit romige Italiaanse toetje is uitermate gewild tijdens de wintermaanden.
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur 15 minuten
Totale tijd 3 uur 35 minuten
Gang nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calories 350 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • dessert glazen
  • kookpan

Ingredients
  

  • 500 ml slagroom
  • 80 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 dessertlepel pistache creme - (potje 200 gr. merk SCYAVURU, te koop bij http://www.mercato-italiano.nl/)
  • 12 cantuccini - (fijngemalen)
  • 1 handje hazelnoten - (gemalen)
  • 4 dessert glazen

Instructions
 

  • Laat de gelatine in een kommetje met koud water zacht laten worden.
    3 blaadjes gelatine
  • Zet een pannetje op middelvuur en doe hier de slagroom en suiker in. Blijf roeren en laat het geheel warm worden zonder dat het kookt. (let op!!!: het mag niet koken).
    500 ml slagroom, 80 gram suiker
  • Zodra het goed warm is, het vuur uitzetten. Vervolgens de pistache crème en de goed uitgewrongen gelatine blaadjes erin laten smelten.
    1 dessertlepel pistache creme, 3 blaadjes gelatine
  • De gemalen cantuccini koekjes verdelen op de bodem van de dessert glazen. Het iets afgekoelde slagroom mengsel eroverheen gieten en goed verdelen (de "koek poeder" gaat vanzelf weer naar de bodem van het glas zakken).
    12 cantuccini, 4 dessert glazen
  • Nog even laten afkoelen en daarna in de koelkast leggen voor minstens 3 uur voor het serveren.
  • De glazen moeten ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur blijven voor het serveren. Bestrooien met hazelnoten voor het opdienen.
    1 handje hazelnoten

Voedingswaarde

Calories: 350kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord hazelnoot, nagerecht, panna cotta, pistache, toetje
Heb je Panna Cotta met pistache en hazelnoot zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 367