Zin in een exotische traktatie die niet alleen overheerlijk smaakt, maar ook barstensvol voedingswaarde zit? Laat me je meenemen naar de wondere wereld van palmharten. Deze jonge scheuten van bepaalde palmbomen zijn niet alleen een delicatesse in de Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken, maar bieden ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Ze zijn laag in calorieën en vet, maar verrassen je met een goede dosis vezels, vitamine C en essentiële mineralen zoals kalium en zink. Een perfecte combinatie van smaak en voeding, ideaal voor diegenen die bewust willen eten zonder in te leveren op smaak. Duik in dit recept en ontdek hoe je palmharten in een verrukkelijk gerecht kunt omtoveren!

Gefrituurde palmhart met romige creme en gremolata
Benodigdheden in je keuken
- frituurpan
Ingredients
- 450 gram palmharten
- 1 groot ei, gesplitst
- 200 gram bloem
- 2 cl bier
- 1 teen knoflook, geperst
- 5 cl arachideolie (voor het frituren)
- zout en peper naar smaak
- kruiden naar smaak
- snufje Himalaya zout
Ingrediënten als garnering
- Romige Creme - (optioneel – Zie link)
- Gremolata - (optioneel – Zie link)
Instructions
Aan de slag!
- Begin met het blancheren van de palmharten in kokend gezouten water voor zo'n 2 minuten. Spoel ze vervolgens af onder koud water en laat goed uitlekken. Meng ze in een kom, voeg kruiden naar smaak toe en vergeet niet een snufje zout en peper.450 gram palmharten, zout en peper naar smaak, kruiden naar smaak
- Pak een kom en klop je eiwit stijf. In een andere kom combineer je de bloem en het bier tot een gladde mix. Voeg de eidooier en knoflook toe en meng tot alles goed is geïntegreerd. Voorzichtig spatel je nu het stijfgeklopte eiwit erdoorheen.1 groot ei, gesplitst, 200 gram bloem, 2 cl bier, 1 teen knoflook, geperst
- Tijd om te frituren! Verhit je olie in een diepe pan. Als een druppel beslag meteen bruist bij toevoeging, is de olie klaar voor gebruik. Doop de palmharten in je beslag en frituur ze tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier.5 cl arachideolie (voor het frituren)
- Serveer deze heerlijkheden op een bedje van romige puree, bestrooid met een beetje gremolata (voor vega gremolata laat je de ansjovis uit het recept). Een snufje Himalaya zout erover en je hebt een waar feestmaal!snufje Himalaya zout
TIP!
- Maak een heerlijke mosterdmayo door 2 eetlepels mayonaise te mengen met 1 eetlepel Griekse yoghurt en 1 eetlepel grove mosterd. Perfect als dip!