Spaghetti met olijfolie, knoflook, Spaanse peper en peterselie

Spaghetti met olijfolie, knoflook, Spaanse peper en peterselie

Recept van: Remco Borsato
Het recept van spaghetti met olijfolie, knoflook, Spaanse peper & peterselie is heerlijk & gezond. Dit bewijst dat goede pasta niet veel extra’s nodig heeft.
Gezien velen van ons meer thuis zitten dan ons lief is, koken we ook meer. Ylenia en Remco Borsato delen de recepten die zij tijdens de lockdown periode van de coronacrisis thuis bereiden.
Dit recept is perfect in al zijn eenvoud. Deze variant bevat een pepertje voor extra pit. Niet zo’n fan van peper? Dan laat je hem gewoon weg. Wij voegen volgens het Borsato recept er flink wat verse peterselie bij!
4.50 van 2 beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang pastagerecht, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 220 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan
  • vergiet

Ingrediënten
  

  • 400 gram spaghetti
  • 12 eetlepels olijfolie - Eerste persing
  • 4 grote tenen knoflook
  • 3 verkruimelde Spaanse pepertjes
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels Himalaya zout

Instructies
 

  • Breng een pan water aan de kook voeg de zout toe en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
    2 eetlepels Himalaya zout, 400 gram spaghetti
  • Zet een pan waar straks ook de spaghetti in past op laag vuur en doe er de olie, knoflook en chili peper in. Verwarm 1 minuut. Zorg dat de knoflook niet verbrandt, anders wordt hij bitter. Zet de pan uit en voeg de peterselie toe met het vuur uit.
    4 grote tenen knoflook, 3 verkruimelde Spaanse pepertjes, 3 eetlepels gehakte peterselie, 12 eetlepels olijfolie
  • Neem de pan van het vuur en schep de spaghetti door de olie, knoflook, Spaanse peper en peterselie. Voeg er ook een beetje kookvocht bij.

Video

Notities

Wist je dit?

Wist je dat veel Italianen de dag na een avond met te veel wijn een groot bord spaghetti con aglio, olio e peperoncino eten? De koolhydraten zouden helpen tegen de kater, de knoflook en peper zouden pijnstillend werken.

Voedingswaarde

Serving: 70gramCalories: 220kcalCarbohydrates: 30gProtein: 6gFat: 8g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 4
Trefwoord chilipeper, knoflook, pasta, spaghetti
Heb je Spaghetti met olijfolie, knoflook, Spaanse peper en peterselie zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 339