Romige doperwtensoep met munt en yoghurt

Romige doperwtensoep met munt en yoghurt

Deze romige doperwtensoep met munt en yoghurt worden in balans gebracht met de pittige krokante broodkruim van rozen harissa van Belazu.
Romige doperwtensoep met munt en yoghurt

Romige doperwtensoep met munt en yoghurt

Recept van: Remco Borsato
De mooie groene kleur van de doperwtensoep samen met frisse accent van munt en yoghurt worden in balans gebracht met de pittige krokante broodkruim en verse kiemen.
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang soep, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 368 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan
  • koekenpan
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 500 gram doperwten (zeer fijn) - (bevroren)
  • 2 uien - (groot)
  • 2 handjes muntblaadjes
  • 1 liter groentebouillon - (liefst zelfgemaakt)
  • 200 ml kookroom
  • 8 eetlepels olijfolie - (liefst 1e persing)
  • 50 gram roomboter
  • 16 desssertlepels yoghurt
  • zout en peper - (naar smaak)
  • 1 bakje gemengde kiemen - (te koop bij AH)

Rozen Harissa Croutons

  • 4 sneedtjes oud wit brood - (liefst rustiek desem brood)
  • 1 dessertlepel rozen harissa - (liefst van het merk Belazu)
  • 2 eetlepels olijfolie - (liefst 1e persing)

Instructies
 

  • Snijd de uien fijn en doe die in een grote pan met de olijfolie. Laat met gesloten deksel op de laagste vuurstand totdat de uien glazig zijn.
    2 uien, 8 eetlepels olijfolie
  • Voeg de bevroren doperwten en de kokende bouillon toe tot 2 vinger hoogte boven de doperwten. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
    500 gram doperwten (zeer fijn), 1 liter groentebouillon
  • Voeg de blaadjes munt toe, roomboter en de room. Pureer tot een gladde crème met een staafmixer! Voeg zout en peper toe naar smaak.
    2 handjes muntblaadjes, 50 gram roomboter, zout en peper, 200 ml kookroom
  • Verdeel de doperwten crème over de 4 borden. Garneer ieder bord met 4 dessert lepels yoghurt, harissa croutons en een plukje verse kiemen. Besprenkel als laatste met wat druppels goede olijfolie.
    1 bakje gemengde kiemen, 16 desssertlepels yoghurt

Bereiding Rozen Harissa Croutons

  • Snijd het oude brood (liefst ciabatta) in kleine blokjes (2 handjes vol) en voeg daar 2 eetlepels olijfolie en een dessert lepel rozen harissa toe. Meng de croutons goed. Plaats ze in een voorverwarmde oven op 100 graden voor 70 minuten. De croutons moeten goed krokant zijn.
    4 sneedtjes oud wit brood, 1 dessertlepel rozen harissa, 2 eetlepels olijfolie
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord doperwten, munt, soep, yoghurt
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 318