italiaanse-pompoensoep

Italiaanse pompoensoep

Italiaanse pompoensoep is een warm en voedzaam vegetarisch voorgerecht. Ideaal om te bereiden wanneer het winterseizoen nadert, kan het worden geserveerd in de pompoen zelf, voor een schilderachtig en kleurrijk resultaat.

italiaanse-pompoensoep

Italiaanse pompoensoep

Recept van: Remco Borsato
Deze Italiaanse pompoensoep is heerlijk tijdens de herfst of winter. Gebruik verse Italiaanse kruiden zoals rozemarijn, salie en tijm om hier een unieke lekkere twist aan te geven.
4.25 van 8 beoordelingen
Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang soep, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen
calorieën 335 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen (kalabas)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 wortels
  • 3 aardappels
  • 1.5 liter groentebouillon - (liefst zelf gemaakt!)
  • 1 hand salie - (alleen de blaadjes)
  • 5 takjes rozemarijn - (alleen de blaadjes)
  • 3 takjes tijm - (alleen de blaadjes)
  • Olijfolie - (naar smaak)
  • zout en peper - (naar smaak)
  • chili vlokken of rozen harissa - (optioneel)
  • 4 eetlepels verse room
  • 4 plukjes kiemenmix (verkrijgbaar bij de AH)

Instructies
 

  • Verwarm op 1 bodempje olijfolie op zacht vuur met de salie, rozemarijn, tijm en knoflook. Laat deze NIET bruin worden. Zet na ongeveer 5 minuten het vuur uit en laat de kruiden en knoflook 60 minuten intrekken in de olijfolie.
    1 hand salie, 5 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, Olijfolie, 2 tenen knoflook
  • Was ondertussen de pompoen. Maak de pompoen schoon en snij deze in kleine stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Doe hetzelfde met de aardappelen en wortels (haal hier wel de schil vanaf)
    1 pompoen (kalabas)
  • Haal de kruiden uit de olijfolie en voeg hier de gesnipperde ui, blokjes pompoen & de blokjes aardappels aan toe. Bak even kort aan en voeg hier vervolgens de groentebouillon aan toe.
    1 pompoen (kalabas), 2 uien, 2 wortels, 3 aardappels, 1.5 liter groentebouillon
  • Laat de soep koken totdat de pompoenblokjes gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
    zout en peper
  • Voeg als garnering nog wat verse room, wat druppels olijfolie, chili vlokken (als je van pittig houd) en verse kiemen aan toe.
    chili vlokken of rozen harissa, 4 eetlepels verse room, 4 plukjes kiemenmix (verkrijgbaar bij de AH)
Geschatte prijs voor dit gerecht € 11
Trefwoord italiaanse kruiden, pompoen, pompoen soep, rozemarijn, salie, soep, tijm, voorgerecht
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 317