siciliaanse-kip-pollo-alla-siciliana

Siciliaanse Kip

siciliaanse-kip-pollo-alla-siciliana

Siciliaanse kip

Recept van: Remco Borsato
Kip op Siciliaanse wijze, erg lekker en simpel te maken. In plaats van wilde venkel (Finocchietto) hebben wij gedroogde oregano gebruikt. (je gebruikt wat er is tenslotte tijdens de lockdown).
Als bijgerecht hebben wij een heerlijke gesmoorde romanesco met wat knoflook, witte wijn, olijfolie en ansjovis geserveerd. Dit recept heb je binnen 30 minuten op tafel en is heerlijk in combinatie met romanesco, aardappelpuree of polenta.
5 van 2 beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calories 550 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • Brede kookpan

Ingrediënten
  

  • 6 kippendijen
  • 2 eetlepels Taggia olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 tenen knoflook - (geplet met schil)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 12 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
  • 12 kleine trostomaatjes - (hoe zoeter hoe beter!)
  • 2 gedroogde chili pepertjes
  • ½ glas witte wijn - (droog)
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Doe de olijfolie samen met de gedroogde rode chili pepertjes en knoflook in de pan met de olijfolie en fruit op laag vuur voor 2 minuten.
    4 tenen knoflook, 2 gedroogde chili pepertjes, 12 eetlepels olijfolie
  • Doe de kippendijen in de pan en bak ze kort aan beide zijde bruin. Zout en peper naar smaak.
    6 kippendijen, zout en peper naar smaak
  • Zet het vuur hoog en voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. 
    ½ glas witte wijn
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en verdeel het goed tussen de kippendijen.
    2 eetlepels Taggia olijven, 2 eetlepels kappertjes, 1 theelepel gedroogde oregano, 12 kleine trostomaatjes
  • Laat het geheel met een gesloten deksel op de pan ongeveer 15/20 minuten op een zacht vuur sudderen.

Video

Notities

Wat kan je de Siciliaanse kip serveren als bijgerecht?

Bij de Siciliaanse kip kan je een heerlijke aardappelpuree of polenta serveren in de winter. In de zomer zou je bijvoorbeeld een lekkere frisse salade of gewokte Romanesco daarbij kunnen serveren.
TIP: Als je nog wat over hebt van de dag daarvoor kan dit ook als basis dienen voor een WAANZINNIGE lekkere pasta saus. (een van onze favorieten!)

Voedingswaarde

Calories: 550kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 15
Trefwoord chilipeper, kappertjes, kip, taggia olijven, witte wijn
Heb je Siciliaanse kip zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 419