fbpx

Siciliaanse kip

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
siciliaanse-kip-pollo-alla-siciliana

Kip op Siciliaanse wijze, erg lekker en simpel te maken. In plaats van wilde venkel (Finocchietto) hebben wij gedroogde oregano gebruikt. (je gebruikt wat er is tenslotte tijdens de lockdown).

Als bijgerecht hebben wij een heerlijke gesmoorde romanesco met wat knoflook, witte wijn, olijfolieen ansjovis geserveerd. Dit recept heb je binnen 30 minuten op tafel en is heerlijk in combinatie met Romanesco, aardappelpuree of polenta.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd25 min
  • Totale tijd30 min
  • Portiegrootte4 personen

Ingrediënten

  • 6 kippendijen
  • 2 eetlepels Taggia olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 grote tenen knoflook (geplet met schil)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 12 eetlepels olijfolie
  • 12 kleine trostomaatjes
  • 2 gedroogde chili pepertjes
  • 1/2 glas droge witte wijn

Bereidingswijze

1

Doe de olijfolie samen met de gedroogde rode chili pepertjes en knoflook in de pan met de olijfolie en fruit op laag vuur voor 2 minuten.

2

Doe de kippendijen in de pan en bak ze kort aan beide zijde bruin. Zout en peper naar smaak.

3

Zet het vuur hoog en voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. 

4

Voeg de rest van de ingrediënten toe en verdeel het goed tussen de kippendijen.

5

Laat het geheel met een gesloten deksel op de pan ongeveer 15/20 minuten op een zacht vuur sudderen.

Wat kan je de Siciliaanse kip serveren als bijgerecht?

Bij de Siciliaanse kip kan je een heerlijke aardappelpuree of polenta serveren in de winter. In de zomer zou je bijvoorbeeld een lekkere frisse salade of gewokte Romanesco daarbij kunnen serveren.

TIP: Als je nog wat over hebt van de dag daarvoor kan dit ook als basis dienen voor een WAANZINNIGE lekkere pasta saus. (een van onze favorieten!)

Deel dit recept met anderen!

Bekijk het video recept

Video afspelen

Meer recepten van het TuinDiner

Scroll naar top