
Spaghetti met barba del frate, tonijn en honingtomaatjes
Het recept van de spaghetti met barba del frate, tonijn, honingtomaatjes en citroensap is spontaan ontstaan toen we bij Mercato Italiano in Heerhugowaard de barba del frate (monniksbaard) konden bemachtigen afgelopen week. In de lockdown periode doen Ylenia en ik zo weinig mogelijk boodschappen. Dus soms moet je improviseren met de ingrediënten die je in huis hebt. Hoofd ingrediënt is natuurlijk de barba del frate. In het Nederlands heet deze zeegroente monniksbaard. Dit waren de ingrediënten die voorhanden waren en dit bleek een hemelse match!
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
- koekenpan
- snijplank
Ingrediënten
- 400 gram Spaghetti
- 12 eetlepels olijfolie - eerste persing
- 2 tenen knoflook
- 1 bos barba di frate - monniksbaard
- 2 stuks ansjovisfilets
- 12 stuk honingtomaatjes
- 1 blikje tonijn
- 1/2 sap biologische citroen
- 2 eetlepels grof zout - liefst himalaya
Instructies
- Verwijder de wortels en maak de barba del frate zorgvuldig schoon. Was goed met koud water. Blancheer vervolgens maximaal voor 3 minuten in kokend water.1 bos barba di frate
- Breng een pan water aan de kook, voeg het grove zout toe en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.400 gram Spaghetti, 2 eetlepels grof zout
- Zet een grote koekenpan waar straks ook de pasta in gaat op laag vuur en doe er de olie, knoflook en ansjovis in. Verwarm 1 a 2 minuten. Zorg dat de knoflook niet verbrandt, anders wordt hij bitter. Zet de pan uit en voeg de barba de frate, fijngehakte honingtomaatjes en tonijn er bij.12 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, 2 stuks ansjovisfilets, 12 stuk honingtomaatjes, 1 blikje tonijn
- Neem de pan van het vuur en schep de spaghetti door de saus heen. Voeg er ook een beetje kookvocht, citroensap en olijfolie bij.12 eetlepels olijfolie, 1/2 sap biologische citroen
Video
Notities
Wist je dit over de barba del frate?
Deze Italiaanse zeegroente in Nederland ook wel ‘monniksbaard’ genoemd lijkt enigszins op mineraalrijke spinazie maar is wat zilter van smaak. Dit ontstaat doordat het plantje groeit op de stranden langs de Middeleeuwse Zee. Alleen in de lente zijn de groene bosjes, die doen denken aan een baard, vers te verkrijgen uit Italië. De Barba di Frate kan zowel rauw als gewokt of geblancheerd worden gegeten als smaakmaker in een salade of bij vis.Voedingswaarde
Calories: 400kcal
Heb je Spaghetti met barba del frate, tonijn en honingtomaatjes zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!