Daar zit je dan, op een zwoele avond tussen al het prachtige groen en de gezellige lampjes bij het TuinDiner, de geur van gegrilde entrecote prikkelend in je neus. En terwijl de sappige steak je bord raakt, is er die ene onweerstaanbare toevoeging die het allemaal naar een hoger niveau tilt: onze kenmerkende zelfgemaakte kruidenboter gebaseerd op het originele recept van de Café de Paris kruidenboter. Het gesprek aan tafel verstomt even en maakt plaats voor verzuchtingen van genot. We hebben het keer op keer gezien, en de roep om het recept werd met de week luider. Dus voor al onze geliefde gasten die niet konden wachten om deze heerlijke frisse kruidenboter zelf te recreëren: het moment is eindelijk daar. Met trots presenteren wij het langverwachte, verfijnde en oh-zo verrukkelijke recept van de kruidenboter die menigeen sprakeloos heeft gemaakt. Maak je klaar om een stukje TuinDiner-magie in je eigen keuken te brengen!
Zelfgemaakte TuinDiner kruidenboter
Benodigdheden in je keuken
- 1 foodprocessor
- 1 spatel
Ingrediënten
- 1 kilo gezouten roomboter - (op kamertemperatuur)
- 25 gram Dijon mosterd
- 25 gram kappertjes
- 50 gram bruine sjalotjes
- 50 gram verse peterselie
- 50 gram verse bieslook
- 5 gram marjolein - (gedroogd)
- 5 gram verse tijm - (alleen de blaadjes)
- 30 gram verse Franse dragon - (alleen de blaadjes)
- 1 mespuntje gemalen rozemarijn
- 3 teentjes knoflook, geperst of geraspt
- 8 ansjovisfilets (afgespoeld)
- 1 eetlepel goede cognac
- 1 eetlepel limoncello
- 1 theelepel worcestersaus
- 1 theelepel zoete paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 mespuntje cayennepeper
- 1 1 citroen - (sap en fijn geraspte schil)
- 15 gram Himalaya zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in een foodprocessor.25 gram Dijon mosterd, 25 gram kappertjes, 50 gram bruine sjalotjes, 50 gram verse peterselie, 50 gram verse bieslook, 5 gram marjolein, 5 gram verse tijm, 30 gram verse Franse dragon, 1 mespuntje gemalen rozemarijn, 3 teentjes knoflook, geperst of geraspt, 8 ansjovisfilets (afgespoeld), 1 eetlepel goede cognac, 1 eetlepel limoncello, 1 theelepel worcestersaus, 1 theelepel zoete paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 mespuntje cayennepeper, 1 1 citroen, 15 gram Himalaya zout
- Maal de ingrediënten fijn totdat je een mooie pasta hebt. (niet al te fijn!)
- Neem een grote kom en doe hier de roomboter in.1 kilo gezouten roomboter
- Voeg de fijngemalen kruidenmix toe aan de boter.
- Meng het geheel goed door elkaar totdat de boter en kruiden volledig zijn gemengd.