De krokante biefstuk tagliata was als hoofdgerecht al eens gemaakt tijdens de 2e editie van ons tuindiner in 2011 in de Schermer. Voor deze editie van dit zomerse gerecht is gekozen vanwege de nieuwe versie die we al hadden uitgeprobeerd met onze sashimi tonijn carpaccio, en die uitstekend was bevallen.
Krokante biefstuk tagliata
Benodigdheden in je keuken
- Grillpan
- vlees mes
Ingrediënten
- 400 gram dunne plaat (of bavette)
- 2 ronde vellen pane carasatu - (Sardijns ongerezen brood)
- 100 gram roomboter
- 8 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
- 4 handjes rucola
- 4 plukjes gemengde kiemen - (optioneel)
Ingrediënten voor de dressing
- 12 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
- 1 sap van een citroen
Instructies
- Bak het vlees (liefst van 1 stuk) om en om (afhankelijk van de dikte van het vlees) voor 2 minuten per kant in de roomboter en olijfolie.400 gram dunne plaat (of bavette), 100 gram roomboter, 4 eetlepels olijfolie
- Wikkel het vlees DIRECT in een stuk aluminium folie en laat voor circa 10 minuten rusten.
- Snijdt het vlees met een scherp vleesmes in dunne plakjes en laat deze afkoelen.
- Plaats een handje rucola in het midden van een plat bord, leg hier een gebroken stuk pane carasatu op.4 handjes rucola, 2 ronde vellen pane carasatu
- Plaats nu 3 a 4 plakjes vlees op de laag pane carasatu en besprenkel met de dressing, zout, peper en 1 eetlepel grof geraspte Parmezaanse kaas.12 eetlepels olijfolie, 1 sap van een citroen, 8 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
- Plaats weer een gebroken stuk pane carasatu op het geheel met wat plakjes vlees, dressing, 1 eetlepel grof geraspte Parmezaanse kaas, peper & zout.
- Maak af met een plukje gemengde kiemen!4 plukjes gemengde kiemen
- DIRECT ETEN om te voorkomen dat het brood zompig wordt.