orechiette-met-verse-tonijn-hero

Orechiette met verse tonijn, citroen en kaneel

Deze overheerlijke pasta in combinatie met de tomaat, kappertjes, chilipepers, ui, knoflook, verse oregano, ansjovis, kaneel, en de schil en sap van citroen & sinaasappel maakt het van dit gerecht een voorgerecht vol smaak paletten.

orechiette-met-verse-tonijn-hero

Orechiette met verse tonijn, citroen en kaneel

Recept van: Remco Borsato
Dit pastagerecht is verrassend te noemen omdat het veel smaak lagen kent. De pasta wat voor dit gerecht gebruikt word is een pastasoort die in de streek van Puglia veel voorkomt (strascinati) ook wel “orechiette of oortjes” genoemd
De uitdaging van deze pasta is dat je het vanaf het begin GOED moet roeren wil je ervoor zorgen dat ze niet aan elkaar plakken.
Gezien het feit dat het originele recept van Sicilie afkomstig is, zijn er duidelijk Noord-Afrikaanse ingredienten in verwerkt zoals kaneel en citrus vruchten.
Er zijn voor dit gerecht ook 2 soorten tonijn gebruikt. Verse geelvin tonijn en witte tonijn (van Ortiz).
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang eerste gerecht, pastagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 437 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • 1 kookpan

Ingrediënten
  

  • 400 gram strascinati of orechiette pasta.
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 500 gram snoep tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 handjes verse oregano
  • 1 citroen - (biologisch)
  • 1 theelepel kaneel - (liefst Cylon)
  • 1 sinaasappel - (biologisch)
  • 200 gram verse geelvin tonijn
  • 200 gram witte tonijn - (liefst die van Ortiz)
  • 8 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
  • 4 ansjovis filets - (liefst uit glas van goede kwaliteit)

Instructies
 

  • Versnipper de tomaatjes, ui, knoflook, chilipepers en de helft van de kappertjes grof in een foodprocessor.
    500 gram snoep tomaatjes, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 eetlepels kappertjes
  • Doe de blaadjes van de oregano in een foodprocessor en hak deze fijn (als je de tijd hebt kan je het ook gewoon met een mes doen (nog beter!))
    4 handjes verse oregano
  • Voeg het mengsel in een pan samen met de olie & ansjovis en laat voor 15 minuten zachtjes smoren.
    8 eetlepels olijfolie, 4 ansjovis filets
  • Snijd ondertussen de verse tonijn in kleine blokjes en voeg samen met de witte tonijn in een bak.
    200 gram verse geelvin tonijn, 200 gram witte tonijn
  • Schil de rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel in de bak met tonijn.
    1 citroen, 1 sinaasappel
  • Kook de pasta beetgaar en giet af (hou wat kookvocht apart voor later).
    400 gram strascinati of orechiette pasta.
  • Voeg de pasta bij de saus en voeg daarbij de tonijn, kookvocht, oregano pesto, kaneel en wat extra olijfolie toe.
    1 theelepel kaneel

Voedingswaarde

Calories: 437kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 12
Trefwoord citroen, kaneel, pasta, sashimi tonijn, witte tonijn
Heb je Orechiette met verse tonijn, citroen en kaneel zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 286