gazpacho-italiano

Gazpacho Italiano

Deze traditionele Spaanse koude soep hebben we een Italiaanse tintje gegeven en ons gehouden aan het beste originele recept. Doordat het recept VOLLEDIG rauw wordt bereid is het niet alleen gezond maar ook makkelijk te maken. Uiteraard is dit vooral een recept om op een warme zomerse dag klaar te maken en is bovendien ook nog licht verteerbaar.

Voor een goed resultaat is het aan te raden om een goede blender in huis te hebben! We hebben tijdens onze TuinDiners zelf een VITAMIX gebruikt. Dit is zoals dat heet een HIGH SPEED blender. Mocht je niet in het bezit van zo’n blender geen paniek, laat het dan gewoon iets langer mengen. De ijsblokjes zijn ERG belangrijk om ervoor te zorgen dat door de wrijving de soep niet warm word en daardoor van smaak veranderd.

Serveer dit gerecht met een sneetje versgebakken focaccia brood.

gazpacho-italiano

Gazpacho Italiano

Recept van: Remco Borsato
Wij zijn natuurlijk fan van Italiaans eten. Maar de Spanjaarden waren ook niet zo gek. Gazpacho is is natuurlijk van origine een Spaans gerecht. Het is een koude soep met veel verse groenten en kruiden. Deze soep hoort ijskoud te zijn, dus perfect tijdens onze TuinDiners in de zomer! Onze Italiaanse versie met olijfolie en Italiaanse kruiden is voortreffelijk. Met een paar toevoegingen wordt dit traditionele gazpacho recept volledig herzien in een Italiaanse versie!
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang antipasto, eerste gerecht
Keuken Italiaans, Spaans
Porties 4 personen
Calories 220 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • 1 blender

Ingrediënten
  

  • 8 rijpe tomaten
  • 1/2 komkommer - (van zaden ontdaaan)
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelpepel Himalaya zout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 6 ijsklontjes - (belangrijk)
  • 4 eetlepels olijfolie - (extra vergine)
  • 2 eetlepels cherry azijn
  • 4 druppels Tabasco
  • 4 sneedjes oud wit brood - (liefs focaccia)
  • 4 eetlepels pecorino kaas - (voor de garnering)
  • 4 eetlepels kleine pasta - (voor de garnering)
  • 1 eetlepel bieslook - (voor de garnering)
  • 1 kopje water

Instructies
 

  • Was de tomaten en paprika zorgvuldig, snijd deze in stukjes.
    8 rijpe tomaten, 1 rode paprika
  • Schil de komkommer en ontdoe deze van de zaden en snijd in stukjes.
    1/2 komkommer
  • Pel het sjalotje en de teen knoflook.
    1 sjalot, 1 teen knoflook
  • Voeg alles in een goede blender (liefst een VITAMIX).
  • Voeg aan het geheel het zout, olijfolie, komijn cherry azijn & Tabasco toe.
    1 theelpepel Himalaya zout, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels cherry azijn, 4 druppels Tabasco, 1 theelepel gemalen komijn
  • Voeg de ijsklontjes en het brood toe en giet de kop met water over het geheel.
    6 ijsklontjes, 4 sneedjes oud wit brood, 1 kopje water
  • Blend het geheel ongeveer 30 seconden totdat er een gladde massa ontstaat.
  • Serveer de koude soep in 4 borden en garneer met een eetlepel pasta en pecorino en een paar druppels olijfolie en wat bieslook.
    4 eetlepels pecorino kaas, 4 eetlepels kleine pasta, 1 eetlepel bieslook

Voedingswaarde

Calories: 220kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord gazpacho, soep
Heb je Gazpacho Italiano zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!

Voor een goed resultaat is het aan te raden om een goede blender in huis te hebben! We hebben tijdens onze TuinDiners zelf een VITAMIX gebruikt. Dit is zoals dat heet een HIGH SPEED blender. Mocht je niet in het bezit van zo’n blender geen paniek, laat het dan gewoon iets langer mengen. De ijsblokjes zijn ERG belangrijk om ervoor te zorgen dat door de wrijving de soep niet warm word en daardoor van smaak veranderd.

Serveer dit gerecht met een sneetje versgebakken focaccia brood.

Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 421