Deze traditionele Spaanse koude soep hebben we een Italiaanse tintje gegeven en ons gehouden aan het beste originele recept. Doordat het recept VOLLEDIG rauw wordt bereid is het niet alleen gezond maar ook makkelijk te maken. Uiteraard is dit vooral een recept om op een warme zomerse dag klaar te maken en is bovendien ook nog licht verteerbaar.
Voor een goed resultaat is het aan te raden om een goede blender in huis te hebben! We hebben tijdens onze TuinDiners zelf een VITAMIX gebruikt. Dit is zoals dat heet een HIGH SPEED blender. Mocht je niet in het bezit van zo’n blender geen paniek, laat het dan gewoon iets langer mengen. De ijsblokjes zijn ERG belangrijk om ervoor te zorgen dat door de wrijving de soep niet warm word en daardoor van smaak veranderd.
Serveer dit gerecht met een sneetje versgebakken focaccia brood.

Gazpacho Italiano
Benodigdheden in je keuken
- 1 blender
Ingrediënten
- 8 rijpe tomaten
- 1/2 komkommer - (van zaden ontdaaan)
- 1 rode paprika
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 theelpepel Himalaya zout
- 1 theelepel gemalen komijn
- 6 ijsklontjes - (belangrijk)
- 4 eetlepels olijfolie - (extra vergine)
- 2 eetlepels cherry azijn
- 4 druppels Tabasco
- 4 sneedjes oud wit brood - (liefs focaccia)
- 4 eetlepels pecorino kaas - (voor de garnering)
- 4 eetlepels kleine pasta - (voor de garnering)
- 1 eetlepel bieslook - (voor de garnering)
- 1 kopje water
Instructies
- Was de tomaten en paprika zorgvuldig, snijd deze in stukjes.8 rijpe tomaten, 1 rode paprika
- Schil de komkommer en ontdoe deze van de zaden en snijd in stukjes.1/2 komkommer
- Pel het sjalotje en de teen knoflook.1 sjalot, 1 teen knoflook
- Voeg alles in een goede blender (liefst een VITAMIX).
- Voeg aan het geheel het zout, olijfolie, komijn cherry azijn & Tabasco toe.1 theelpepel Himalaya zout, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels cherry azijn, 4 druppels Tabasco, 1 theelepel gemalen komijn
- Voeg de ijsklontjes en het brood toe en giet de kop met water over het geheel.6 ijsklontjes, 4 sneedjes oud wit brood, 1 kopje water
- Blend het geheel ongeveer 30 seconden totdat er een gladde massa ontstaat.
- Serveer de koude soep in 4 borden en garneer met een eetlepel pasta en pecorino en een paar druppels olijfolie en wat bieslook.4 eetlepels pecorino kaas, 4 eetlepels kleine pasta, 1 eetlepel bieslook
Voedingswaarde
Voor een goed resultaat is het aan te raden om een goede blender in huis te hebben! We hebben tijdens onze TuinDiners zelf een VITAMIX gebruikt. Dit is zoals dat heet een HIGH SPEED blender. Mocht je niet in het bezit van zo’n blender geen paniek, laat het dan gewoon iets langer mengen. De ijsblokjes zijn ERG belangrijk om ervoor te zorgen dat door de wrijving de soep niet warm word en daardoor van smaak veranderd.
Serveer dit gerecht met een sneetje versgebakken focaccia brood.