
Pasta met aardappel en Nduja pesto
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
- Mixer
- vergiet
Ingrediënten
- 1 bosje basilicum
- 50 gram gepelde amandelen
- 8 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
- 320 gram pasta - (bij voorkeur rigatoni)
- 200 gram aardappel
- 40 gram semi/zongedroogde tomaten
- 30 gram Nduja - (te koop bij goede Italiaanse speciaalzaak)
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng de amandelen met de uitgelekte semi/zongedroogde tomaatjes. Voeg de 'Nduja toe (als je van extra pittig houdt, kan je de hoeveelheid een beetje verhogen, tot ongeveer 40 g). Voeg een handvol basilicumblaadjes en de olijfolie toe. Laat de mixer nog even draaien en doe de pesto vervolgens in een grote kom.1 bosje basilicum, 50 gram gepelde amandelen, 8 eetlepels olijfolie, 30 gram Nduja, 40 gram semi/zongedroogde tomaten
- Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze in ruim kokend gezouten water samen met de pasta.200 gram aardappel, 320 gram pasta
- Giet de pasta en de aardappelen af, laat ze een beetje vochtig, en giet ze snel in de kom met de pesto, voeg een paar blaadjes verse basilicum toe, meng goed en serveer direct.zout en peper naar smaak