pasta-met-aardappel-en-nduja-pesto

Pasta met aardappel en Nduja pesto

Nduja is een van de meest gebruikte ingrediënten in de Calabrese keuken. Het is een pittig, rokerig, rood gerookt varkensvlees pasta dat op verschillende manieren kan worden gebruikt: op pizza, in pastasauzen en op vlees. Nduja wordt meestal gemaakt met gerookt varkensschouder- of schoudervlees, maar ik ga je laten zien hoe je het kunt gebruiken om een fantastische pastasaus te maken met romige nduja aardappel, basilicum en zongedroogde tomaat.

pasta-met-aardappel-en-nduja-pesto

Pasta met aardappel en Nduja pesto

Recept van: Remco Borsato
Voor de liefhebbers van sterke smaak en pittige pasta sausen, is hier je ultieme gerecht: Pasta met aardappel en Nduja pesto. De combinatie met aardappel en basilicum geven het een romige en frisse smaak!
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang eerste gerecht, pastagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calories 650 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan
  • Mixer
  • vergiet

Ingrediënten
  

  • 1 bosje basilicum
  • 50 gram gepelde amandelen
  • 8 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
  • 320 gram pasta - (bij voorkeur rigatoni)
  • 200 gram aardappel
  • 40 gram semi/zongedroogde tomaten
  • 30 gram Nduja - (te koop bij goede Italiaanse speciaalzaak)
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Meng de amandelen met de uitgelekte semi/zongedroogde tomaatjes. Voeg de 'Nduja toe (als je van extra pittig houdt, kan je de hoeveelheid een beetje verhogen, tot ongeveer 40 g). Voeg een handvol basilicumblaadjes en de olijfolie toe. Laat de mixer nog even draaien en doe de pesto vervolgens in een grote kom.
    1 bosje basilicum, 50 gram gepelde amandelen, 8 eetlepels olijfolie, 30 gram Nduja, 40 gram semi/zongedroogde tomaten
  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze in ruim kokend gezouten water samen met de pasta.
    200 gram aardappel, 320 gram pasta
  • Giet de pasta en de aardappelen af, laat ze een beetje vochtig, en giet ze snel in de kom met de pesto, voeg een paar blaadjes verse basilicum toe, meng goed en serveer direct.
    zout en peper naar smaak

Notities

Wat is Nduja?

Nduja is een pikante zachte varkensworst die populair is in Calabrië, Italië en omliggende regio’s. Hij wordt gemaakt van varkenskop vlees en heeft een zachte, smeerbare consistentie. Hij is niet zo pikant als salami.

Voedingswaarde

Calories: 650kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 9
Trefwoord aardappel, nduja, pasta
Heb je Pasta met aardappel en Nduja pesto zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 421