Risotto met groene asperges is een traditioneel Italiaans vegetarisch recept dat de komst van de lente inluidt! Het is eenvoudig, gemaakt met slechts een paar ingrediënten en een paar eenvoudige stappen die zorgvuldig moeten worden gevolgd. In onze versie van het TuinDiner is de klassieke witte wijnsaus verwerkt: het resultaat is voortreffelijk, licht aromatisch, een romige risotto met een verfijnde smaak waarin de rijst de unieke smaak van de groene asperges naar voren brengt.
Risotto met groene asperges
Benodigdheden in je keuken
- Risottopan
Ingrediënten
- 200 Gram Groene asperges
- 300 Gram Risotto rijst - (liefst de Carnaroli soort)
- 800 Deciliter Groentebouillon - (liefst zelfgemaakt)
- 1 Ui
- 50 Gram Roomboter
- 50 Gram Parmezaanse kaas
- 1/2 Glas Witte wijn - (liefst droog)
- Olijfolie - (Liefst eerste persing)
Instructies
- Maak de asperges schoon. Verwijder het houtachtige deel van de stengel, schraap de rest met een aardappelschilmesje om de vezels te verwijderen, snijd ze vervolgens in grove stukken en houd ze apart.200 Gram Groene asperges
- Snipper de ui, fruit hem met de helft van de roomboter in de pan. Voeg de rijst toe en rooster het. Voeg de wijn toe en laat die op een hoog vuur verdampen; zodra de alcohol is verdampt, zet je het vuur lager en voeg dan de asperges toe.200 Gram Groene asperges, 300 Gram Risotto rijst, 1 Ui, 50 Gram Roomboter, 1/2 Glas Witte wijn
- Kook de de groene asperge risotto om middelhoog vuur, voeg de kokende bouillon geleidelijk toe als de risotto te dik wordt. Roer vlak voor het opdienen de rest van de roomboter en de geraspte kaas erdoor. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan. Laat nu de risotto 5 minuten rusten.800 Deciliter Groentebouillon, 50 Gram Parmezaanse kaas
- Serveer de risotto met nog wat vers geraspte parmezaanse kaas en een druppel olijfolie ter garnering.50 Gram Parmezaanse kaas, Olijfolie