risotto-met-groene-asperges

Risotto met groene asperges

Risotto is een volledig Italiaans gerecht, waarbij de rijst wordt gekookt door er beetje bij beetje hete bouillon aan toe te voegen. Voor de beste risotto met groene asperges gebruikt u zelfgemaakte groentebouillon, die fijner van smaak is dan vleesbouillon.

Risotto met groene asperges is een traditioneel Italiaans vegetarisch recept dat de komst van de lente inluidt! Het is eenvoudig, gemaakt met slechts een paar ingrediënten en een paar eenvoudige stappen die zorgvuldig moeten worden gevolgd. In onze versie van het TuinDiner is de klassieke witte wijnsaus verwerkt: het resultaat is voortreffelijk, licht aromatisch, een romige risotto met een verfijnde smaak waarin de rijst de unieke smaak van de groene asperges naar voren brengt.

risotto-met-groene-asperges

Risotto met groene asperges

Recept van: Remco Borsato
Het traditionele recept voor risotto met groene asperges: een lentegerecht, smaakvol en geraffineerd in zijn uiterste eenvoud.
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 355 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • Risottopan

Ingrediënten
  

  • 200 Gram Groene asperges
  • 300 Gram Risotto rijst - (liefst de Carnaroli soort)
  • 800 Deciliter Groentebouillon - (liefst zelfgemaakt)
  • 1 Ui
  • 50 Gram Roomboter
  • 50 Gram Parmezaanse kaas
  • 1/2 Glas Witte wijn - (liefst droog)
  • Olijfolie - (Liefst eerste persing)

Instructies
 

  • Maak de asperges schoon. Verwijder het houtachtige deel van de stengel, schraap de rest met een aardappelschilmesje om de vezels te verwijderen, snijd ze vervolgens in grove stukken en houd ze apart.
    200 Gram Groene asperges
  • Snipper de ui, fruit hem met de helft van de roomboter in de pan. Voeg de rijst toe en rooster het. Voeg de wijn toe en laat die op een hoog vuur verdampen; zodra de alcohol is verdampt, zet je het vuur lager en voeg dan de asperges toe.
    200 Gram Groene asperges, 300 Gram Risotto rijst, 1 Ui, 50 Gram Roomboter, 1/2 Glas Witte wijn
  • Kook de de groene asperge risotto om middelhoog vuur, voeg de kokende bouillon geleidelijk toe als de risotto te dik wordt. Roer vlak voor het opdienen de rest van de roomboter en de geraspte kaas erdoor. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan. Laat nu de risotto 5 minuten rusten.
    800 Deciliter Groentebouillon, 50 Gram Parmezaanse kaas
  • Serveer de risotto met nog wat vers geraspte parmezaanse kaas en een druppel olijfolie ter garnering.
    50 Gram Parmezaanse kaas, Olijfolie

Voedingswaarde

Calories: 355kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 12
Trefwoord asperges, risotto
Heb je Risotto met groene asperges zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 259