
Pasta met pompoen en saucijs
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
- Saus pan
- vergiet
Ingrediënten
- 5 Dl Volle melk
- 40 Gram Roomboter
- 2 Theelepels Kaneel
- 320 Gram Pasta - (Liefst bereid met ei zoals tagliatelle, etc.)
- 300 Gram Varkenssaucijs - (Liefst Italiaanse)
- 1 Handje Salie blaadjes
- Zout en peper naar smaak
- 1 Handje Zeezout - (voor het kookwater van de pasta)
Instructies
Bereiding van pasta met pompoen en saucijs
- Snijd het pompoenvlees in blokjes en bak ze lichtjes aan in een grote pan met de boter en 2-3 blaadjes salie, op een matig vuur. Voeg zout en peper toe, voeg vervolgens de melk toe, draai het vuur laag en laat de saus nog 10-12 minuten koken: de saus moet zeer vloeibaar blijven. Verwijder aan het eind de salieblaadjes.
- Kook de pasta in een pan met ruim kokend, gezouten water.
- Ontvel intussen de saucijs, prak het vlees met een vork fijn en bak het zonder kruiden in een pan met antiaanbaklaag; roer met een spatel om het goed te verdelen. Wanneer het goudbruin is, bestrooi dan met de kaneel en zet het vuur uit.
Hoe kruid je pasta met pompoen en worst met kaneel?
- Laat de pasta uitlekken terwijl het nog beetgaar is, doe het in de pan met de pompoen, voeg de saucijs toe en een paar verse salieblaadjes. Roerbak alles samen gedurende een paar minuten op matig/hoog vuur, schud met de pan zodat alles goed gemengd is.