Pasta met pompoen en saucijs

Pasta met pompoen en saucijs

Zoals jullie wellicht weten ben ik een grote fan van alle soorten pompoen, dus ik kook graag met pompoen en probeer steeds nieuwe pompoengerechten uit. Dit pasta gerecht met pompoen en saucijs is wedermaal een waanzinnig pastagerecht voor de herfst/winter!

Pasta met pompoen en saucijs

Pasta met pompoen en saucijs

Recept van: Remco Borsato
Pasta met pompoen en saucijs is HET perfecte recept voor de herfst/winter voor een speciale gelegenheid. De ingrediënten zijn eenvoudig en goedkoop, dus dit is een van die gerechten die je met gewone ingrediënten kunt bereiden en toch een heel lekker verrassend gerecht kunt maken.
5 van 4 beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang eerste gerecht, pastagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
Calories 670 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan
  • Saus pan
  • vergiet

Ingrediënten
  

  • 5 Dl Volle melk
  • 40 Gram Roomboter
  • 2 Theelepels Kaneel
  • 320 Gram Pasta - (Liefst bereid met ei zoals tagliatelle, etc.)
  • 300 Gram Varkenssaucijs - (Liefst Italiaanse)
  • 1 Handje Salie blaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 Handje Zeezout - (voor het kookwater van de pasta)

Instructies
 

Bereiding van pasta met pompoen en saucijs 

  • Snijd het pompoenvlees in blokjes en bak ze lichtjes aan in een grote pan met de boter en 2-3 blaadjes salie, op een matig vuur. Voeg zout en peper toe, voeg vervolgens de melk toe, draai het vuur laag en laat de saus nog 10-12 minuten koken: de saus moet zeer vloeibaar blijven. Verwijder aan het eind de salieblaadjes.  
  • Kook de pasta in een pan met ruim kokend, gezouten water.
  • Ontvel intussen de saucijs, prak het vlees met een vork fijn en bak het zonder kruiden in een pan met antiaanbaklaag; roer met een spatel om het goed te verdelen. Wanneer het goudbruin is, bestrooi dan met de kaneel en zet het vuur uit.

Hoe kruid je pasta met pompoen en worst met kaneel?

  • Laat de pasta uitlekken terwijl het nog beetgaar is, doe het in de pan met de pompoen, voeg de saucijs toe en een paar verse salieblaadjes. Roerbak alles samen gedurende een paar minuten op matig/hoog vuur, schud met de pan zodat alles goed gemengd is.

Notities

Wat zijn de bestanddelen van Italiaanse saucijs en waarom smaakt dit zo waanzinnig lekker?

Schrik niet! 😉 Italiaanse saucijs wordt gemaakt van een mengsel van gemalen varkens- en orgaanvlees, varkensvellen, zout, knoflook, zwarte en rode peper en andere kruiden.

Voedingswaarde

Calories: 670kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 9
Trefwoord kaneel, pasta, pompoen, saucijs
Heb je Pasta met pompoen en saucijs zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 421