
Pasta met pompoen carbonara
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
- Sauspan
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 2 eieren - (liefst biologisch)
- 600 gram pompoen
- 35 gram pecorino
- 1 teen knoflook
- 100 ml groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 50 gram roomboter - (liefst biologisch)
- olijfolie naar smaak - (eerste persing)
- 8 blaadjes salie - (liefst vers natuurlijk!)
- 1 handje zeezout - (voor het kookwater van de pasta)
- 100 gram guanciale, pancetta of spek - (optioneel)
Instructies
VOORBEREIDING
- Fruit in een grote koekenpan de knoflook in de roomboter met de salie.Nadat je de pompoen in blokjes hebt gesneden, doe je ze in de pan en bak je ze gedurende 10 minuten.1 teen knoflook, 50 gram roomboter, 8 blaadjes salie, 600 gram pompoen
OPTIONELE STAP
- Bak de spekjes op laag vuur totdat ze lichtbruin en krokant zijn. Lek uit op keukenpapier en leg apart om later de saus te voegen100 gram guanciale, pancetta of spek
OVERIGE BEREIDING
- Voeg nu de hete groentebouillon toe en laat nog 10 minuten op hoog vuur koken.100 ml groentebouillon
- Doe intussen de eieren in een kom met zout, peper en pecorino kaas en klop ze los met een vork.2 eieren, zout en peper naar smaak, 35 gram pecorino
- Kook de pasta in ruim kokend gezout water en giet af als ze beetgaar is.Doe het in de pan met een beetje van het kookvocht en bak het gedurende 1 minuut op matig vuur.Zet het vuur uit, voeg de losgeklopte eieren en (de optionele uitgebakken spek) toe en meng snel.1 handje zeezout, 300 gram pasta
- De pasta met pompoen carbonara is klaar om te serveren. Druppel nog wat olijfolie naar smaak over het bord. Buon appetito!!olijfolie naar smaak