Onze zoektocht naar de lekkerste en favoriete recepten uit onze familie heeft ons ertoe gebracht het gerecht "pasta met broccoli" met jullie te delen.
Dit pastagerecht maakte de moeder van Remco (ode aan Mieke Hoebee) bijna wekelijks en verraste haar gasten keer op keer met dit gezonde recept! In dit gerecht worden de broccoli roosjes en kleine aardappelblokjes samen met de pasta meegekookt.
Het bereiden van pasta met broccoli is super eenvoudig, en het is een perfect gerecht om te maken als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch een bizar lekker & gezonde maaltijd voor je gasten wil bereiden.
Was de broccoli goed en haal de broccoli roosjes van de stronk (zo klein mogelijke roosjes) Haal de schil van de grote stronk en snijd de stronk in blokjes.
1 stronk broccoli (groot)
Snijd de aardappel (met schil en al) in kleine blokjes
1 grote aardappel
Doe de ansjovis, knoflook teentjes, ansjovis filets en chilipeper in eenpannetje samen met de olijfolie en laat op het allerlaagste vuur even smoren (knoflook mag niet bruin worden!)
Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.
Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl