pasta-met-broccoli

Pasta met broccoli

Onze zoektocht naar de lekkerste en favoriete recepten uit onze familie heeft ons ertoe gebracht het gerecht "pasta met broccoli" met jullie te delen.

Dit pastagerecht maakte de moeder van Remco (ode aan Mieke Hoebee) bijna wekelijks en verraste haar gasten keer op keer met dit gezonde recept! In dit gerecht worden de broccoli roosjes en kleine aardappelblokjes samen met de pasta meegekookt.

pasta-met-broccoli

Pasta met broccoli

Recept van: Remco Borsato
Het bereiden van pasta met broccoli is super eenvoudig, en het is een perfect gerecht om te maken als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch een bizar lekker & gezonde maaltijd voor je gasten wil bereiden.
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang eerste gerecht, pastagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calories 440 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan
  • Pan voor de saus

Ingrediënten
  

  • 1 stronk broccoli (groot) - (liefst biologisch)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 chilipeper - (fijngesneden)
  • 4 ansjovis filets - (de best mogelijke kwaliteit)
  • 8 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
  • 400 gram pasta - (liefst orecchiette)
  • 1 hand grof zout
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas - (liefs Reggiano)
  • 1 grote aardappel - (liefst biologisch)

Instructies
 

VOORBEREIDING

  • Was de broccoli goed en haal de broccoli roosjes van de stronk (zo klein mogelijke roosjes) Haal de schil van de grote stronk en snijd de stronk in blokjes.
    1 stronk broccoli (groot)
  • Snijd de aardappel (met schil en al) in kleine blokjes
    1 grote aardappel
  • Doe de ansjovis, knoflook teentjes, ansjovis filets en chilipeper in eenpannetje samen met de olijfolie en laat op het allerlaagste vuur even smoren (knoflook mag niet bruin worden!)
    4 tenen knoflook, 1 chilipeper, 8 eetlepels olijfolie, 4 ansjovis filets

BEREIDING VAN DE PASTA

  • Zet een grote pan met ruim water op en laat het tot het kookpunt komen.
  • Doe de pasta samen met de broccoli roosjes en aardappel blokjes in het water. Voeg daarna direct een handje grof zeezout in het water.
    1 stronk broccoli (groot), 1 hand grof zout, 1 grote aardappel, 400 gram pasta
  • Giet de pasta samen met de broccoli beetgaar af en voeg wat kookvocht en de saus bij elkaar.
  • Giet er nog een goede scheut olijfolie bij en serveer direct op met grof geraspte Parmezaanse kaas.
    4 eetlepels Parmezaanse kaas

Voedingswaarde

Calories: 440kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord broccoli, chilipeper, knoflook, orecchiettte, parmezaanse kaas, pasta
Heb je Pasta met broccoli zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 419