Pasta met San Marzano tomaat, garnalen & witte wijn is een typisch zomers Italiaans pastagerecht dat dit jaar ZEKER aan bod moest komen bij ons TuinDiner! Dit frisse en kruidige pastagerecht is in de smaak gevallen bij de meeste pasta lovers en perfect voor wie van pasta houdt maar op zoek is naar iets dat een beetje anders is. Het is ook een geweldig gerecht om te maken als je weinig tijd hebt, want het is klaar in minder dan 45 minuten.

Pasta met San Marzano tomaat, garnalen & witte wijn
Benodigdheden in je keuken
- 1 kookpan
- 1 wokpan
- 1 vergiet
Ingredients
- 400 gram pasta - (of een andere korte pastasoort)
- 400 gram garnalen - Black Tiger – (vers of diepvries)
- 450 gram gepelde San Marzano tomaat - (als het kan biologisch)
- 100 gram roomboter
- 10 eetlepels olijfolie - (eerste persing)
- 1 theelepel chili vlokken
- 6 tenen knoflook
- 1 hand peterselie - (fijngehakt)
- 1 theelepel zout
- 1 hand grof zout
- 1 theelepel rietsuiker
- 1 glas witte wijn
- 1 bekertje kookvocht - (van de pasta)
- 1 handje zeekraal
- 1 theelepel citroen
Instructions
Gewokte garnalen
- Verhit de wok pan totdat deze goed heet is, voeg dan de olijfolie samen met de garnalen toe. Roer goed door en voeg dan de gehakte peterselie en knoflook toe samen een snufje zout. Wacht totdat de garnalen roze worden (meestal binnen 1 a 2 minuten).10 eetlepels olijfolie, 6 tenen knoflook, 1 hand peterselie, 400 gram garnalen
- Zet het vuur op de hoogste stand en voeg nu het glas wijn toe. Wacht totdat de alcohol verdampt is en zet DIRECT het vuur uit.1 glas witte wijn
- Haal de garnalen samen met het vocht uit de wok pan en hak met een keukenmachine (of eventueel met een scherp mes) de helft van de garnalen grof. Voeg deze samen met de overige garnalen zodat je nu een mengsel hebt met 2 structuren (de hele en gehakte garnalen samen).
- Zet de garnalen even opzij. Deze worden op het allerlaatste moment toegevoegd aan de tomatensaus.
Basis pittige roomboter tomaten saus
- Laat de roomboter smelten op een zacht vuur samen met de chili vlokken. Als de roomboter gesmolten is voeg dan de gepelde San Marzano tomaten toe samen met 1 theelepel zout en 1 theelepel rietsuiker.450 gram gepelde San Marzano tomaat, 100 gram roomboter, 1 theelepel zout, 1 theelepel rietsuiker, 1 theelepel chili vlokken
- Laat de saus op een laag vuur 20 minuten koken met de deksel op de pan. Roer af en toe in de pan zodat er niets aankoekt op de bodem.
Pasta koken
- Laat het water in een ruime pan tot het kookpunt komen, voeg dan een hand grof zout toe.1 hand grof zout
- Doe de pasta in het gezouten kookwater en kook totdat de pasta beetgaar is (al dente). Vertrouw NOOIT op de aanbevolen kooktijd op de verpakking (die klopt bijna nooit). Proef dus na verloop van tijd zelf af en toe.400 gram pasta
- Verwarm in de tussentijd ook de pittige roomboter tomatensaus op een laag vuur.
- Giet de pasta in een vergiet en bewaar wat kookvocht in een bekertje.
Bereiding van de pasta
- Doe de pasta in de pan met de pittige tomatensaus. Voeg daar nu de garnalen aan toe en meng heel goed door. Mocht de saus iets te droog zijn kan je daar nog wat kookvocht van de pasta aan toevoegen die je eerder had bewaard in een bekertje.1 bekertje kookvocht
- Meng de zeekraal met een theelepel olijfolie en een paar druppels citroen en garneer deze speels over de 4 borden.1 handje zeekraal, 1 theelepel citroen
- Serveer direct en buon appetito a tutti!