
Robbie Stoker’s saltimbocca
Saltimbocca is een Italiaanse klassieker die het altijd goed doet bij een etentje met familie of vrienden. Oorsprong van dit gerecht komt uit de regio Lazio en is zelfs officieel vastgelegd. Kalfsschnitzel niet verwarren met de gepaneerde versie.
Benodigdheden in je keuken
- koekenpan
Ingrediënten
- 4 kalfsschnitzels
- 8 plakken parmaham
- 24 blaadjes salie
- kappertjes
- witte wijn
- roomboter
- plukje rode kool kiemen
Instructies
- Leg twee plakken ham op een bord, laat de ham elkaar iets overlappen.8 plakken parmaham
- Daar leg je dan de schnitzel op.4 kalfsschnitzels
- Verdeel 6 blaadjes salie over het vlees.24 blaadjes salie
- Vouw de ham om de schnitzel en druk het aan.8 plakken parmaham
- Doe hetzelfde bij de andere 3 stukken vlees.4 kalfsschnitzels
- Zet het in de koelkast en haal het er weer uit een half uur voordat je het vlees gaat bakken.
- Smelt de boter in de pan en leg de vleespakketjes met de salie aan de onderkant in de pan.roomboter
- Hierdoor mengt de salie beter met de boter.24 blaadjes salie, roomboter
- Draai het vlees na 2 minuten om.
- Ook nu weer 2 minuten bakken.
- Haal de schnitzels uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.
- Nu gaan we de saus maken.
- Giet een scheut witte wijn in de pan, doe daar 80 gram boter bij en meng dit met het overgebleven mengsel in de pan.witte wijn, roomboter
- Laat de saus op hoog vuur indikken.
- Dik genoeg?
- Garneer met kappertjes en de rode kool kiemenkappertjes, plukje rode kool kiemen
- Opdienen maar!
Voedingswaarde
Calories: 550kcal
Heb je Robbie Stoker’s saltimbocca zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!