tiramisu-met-aardbei-en-limoncello

Tiramisu met aardbeien en limoncello

Een heerlijk fris en romig zomers alternatief voor de traditionele tiramisu.
tiramisu-met-aardbei-en-limoncello

Tiramisu met aardbeien en limoncello

Recept van: Remco Borsato
Deze tiramisu met aardbeien en limoncello is een heerlijk zomers alternatief van het traditionele tiramisu recept!
5 van 1 beoordeling
Delen op Facebook Delen op Twitter
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 min
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 12 personen
calorieën 822 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • dessertglazen of kommetjes
  • Koelkast

Ingrediënten
  

  • 12 eetlepels limoncello (4 voor de creme, 2 voor de aardbeien, 6 voor de lange vingers)
  • 350 gram mascarpone
  • 4 eieren
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 2 citroenen (sap en schil)
  • 350 gram aardbeien
  • 5 eetlepels suiker
  • 150 ml water
  • 24 lange vingers
  • 12 kommetjes of dessertglazen
  • muntblaadjes (als decoratie)

Instructies
 

  • Bereid eerst de mascarpone crème. Scheid eiwit en eidooiers. Mix de eidooiers met de poedersuiker, voeg de Limoncello toe en als laatste de mascarpone.
    350 gram mascarpone, 4 eieren, 6 eetlepels poedersuiker, 12 eetlepels limoncello
  • Blijf vermengen tot een gladde crème en zet deze in de koelkast.
  • Was de aardbeien, verwijder de groene blaadjes, snijd ze in stukjes, bewaar er zes als decoratie, en voeg vervolgens 3 eetlepels suiker, het geraspte schil en het sap van een citroen. Laat de aardbeien verder weken.
    350 gram aardbeien, 5 eetlepels suiker, 2 citroenen
  • Zet het water met 2 eetlepels suiker, schil en sap van een citroen op het vuur. Laat het koken, haal het van het vuur en voeg 6 eetlepels Limoncello toe.
    2 citroenen, 5 eetlepels suiker, 150 ml water, 12 eetlepels limoncello
  • Snijd de lange vingers door het midden, ga ze vervolgens in het vocht onderdompelen en leg ze op de bodem van de kommetjes. Bedek ze in laagjes met de mascarpone crème en de aardbeien. De laatste laagjes moeten van crème zijn. Versier de kommetjes met een halve aardbei en munt blaadjes.
    24 lange vingers, 12 kommetjes of dessertglazen, muntblaadjes

Voedingswaarde

Calories: 822kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 15
Trefwoord aardbeien, limoncello, nagerecht, tiramisu, toetje
Heb je Tiramisu met aardbeien en limoncello zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2022! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Standaard afbeelding
Remco Borsato

Remco is samen met zijn vrouw Ylenia oprichter van het TuinDiner concept en is werkzaam als kok tijdens de diners in de zomer. In het dagelijks leven werkzaam voor zijn eigen Internet bedrijf sinds het jaar 2000. Vader van 2 prachtige enthousiaste kinderen waar hij uiteraard zielsveel van houdt.

Artikelen: 83