tiramisu-met-aardbei-en-limoncello

Tiramisu met aardbeien en limoncello

Een heerlijk fris en romig zomers alternatief voor de traditionele tiramisu.
tiramisu-met-aardbei-en-limoncello

Tiramisu met aardbeien en limoncello

Recept van: Remco Borsato
Deze tiramisu met aardbeien en limoncello is een heerlijk zomers alternatief van het traditionele tiramisu recept!
4.50 van 6 beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 12 personen
calorieën 822 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • dessertglazen of kommetjes
  • Koelkast

Ingrediënten
  

  • 12 eetlepels limoncello - (4 voor de creme, 2 voor de aardbeien, 6 voor de lange vingers)
  • 350 gram mascarpone
  • 4 eieren
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 2 citroenen - (sap en schil)
  • 350 gram aardbeien
  • 5 eetlepels suiker
  • 150 ml water
  • 24 lange vingers
  • 12 kommetjes of dessertglazen
  • muntblaadjes - (als decoratie)

Instructies
 

  • Bereid eerst de mascarpone crème. Scheid eiwit en eidooiers. Mix de eidooiers met de poedersuiker, voeg de Limoncello toe en als laatste de mascarpone.
    350 gram mascarpone, 4 eieren, 6 eetlepels poedersuiker, 12 eetlepels limoncello
  • Blijf vermengen tot een gladde crème en zet deze in de koelkast.
  • Was de aardbeien, verwijder de groene blaadjes, snijd ze in stukjes, bewaar er zes als decoratie, en voeg vervolgens 3 eetlepels suiker, het geraspte schil en het sap van een citroen. Laat de aardbeien verder weken.
    350 gram aardbeien, 5 eetlepels suiker, 2 citroenen
  • Zet het water met 2 eetlepels suiker, schil en sap van een citroen op het vuur. Laat het koken, haal het van het vuur en voeg 6 eetlepels Limoncello toe.
    2 citroenen, 5 eetlepels suiker, 150 ml water, 12 eetlepels limoncello
  • Snijd de lange vingers door het midden, ga ze vervolgens in het vocht onderdompelen en leg ze op de bodem van de kommetjes. Bedek ze in laagjes met de mascarpone crème en de aardbeien. De laatste laagjes moeten van crème zijn. Versier de kommetjes met een halve aardbei en munt blaadjes.
    24 lange vingers, 12 kommetjes of dessertglazen, muntblaadjes
Geschatte prijs voor dit gerecht € 15
Trefwoord aardbeien, limoncello, nagerecht, tiramisu, toetje
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 317