Tiramisu met aardbeien en limoncello
Deze tiramisu met aardbeien en limoncello is een heerlijk zomers alternatief van het traditionele tiramisu recept!
Benodigdheden in je keuken
- dessertglazen of kommetjes
- Koelkast
Ingrediënten
- 12 eetlepels limoncello - (4 voor de creme, 2 voor de aardbeien, 6 voor de lange vingers)
- 350 gram mascarpone
- 4 eieren
- 6 eetlepels poedersuiker
- 2 citroenen - (sap en schil)
- 350 gram aardbeien
- 5 eetlepels suiker
- 150 ml water
- 24 lange vingers
- 12 kommetjes of dessertglazen
- muntblaadjes - (als decoratie)
Instructies
- Bereid eerst de mascarpone crème. Scheid eiwit en eidooiers. Mix de eidooiers met de poedersuiker, voeg de Limoncello toe en als laatste de mascarpone.350 gram mascarpone, 4 eieren, 6 eetlepels poedersuiker, 12 eetlepels limoncello
- Blijf vermengen tot een gladde crème en zet deze in de koelkast.
- Was de aardbeien, verwijder de groene blaadjes, snijd ze in stukjes, bewaar er zes als decoratie, en voeg vervolgens 3 eetlepels suiker, het geraspte schil en het sap van een citroen. Laat de aardbeien verder weken.350 gram aardbeien, 5 eetlepels suiker, 2 citroenen
- Zet het water met 2 eetlepels suiker, schil en sap van een citroen op het vuur. Laat het koken, haal het van het vuur en voeg 6 eetlepels Limoncello toe.2 citroenen, 5 eetlepels suiker, 150 ml water, 12 eetlepels limoncello
- Snijd de lange vingers door het midden, ga ze vervolgens in het vocht onderdompelen en leg ze op de bodem van de kommetjes. Bedek ze in laagjes met de mascarpone crème en de aardbeien. De laatste laagjes moeten van crème zijn. Versier de kommetjes met een halve aardbei en munt blaadjes.24 lange vingers, 12 kommetjes of dessertglazen, muntblaadjes