Panzanella (Toscaanse broodsalade)
Panzanella is DE salade die in Toscane al eeuwen op het menu staat bij de inwoners van deze regio!
Ingrediënten
- 20 sneedjes oud wit brood - (liefst desem brood)
- 30 stuk rijpe tomaten
- 3 stuk rode ui - (in fijne ringen gesneden)
- 1 bos basilicum
- 3 tenen knoflook
- 100 ml olijfolie
- 100 ml rode wijnazijn
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Ontvel de tomaten door ze licht in te snijden en daarna kort in kokend water te dompelen. Als je ze daaruit hebt gehaald, kun je ze ontvellen, ontpitten en in repen snijden. Bewaar het sap en de pitjes ervan apart!30 stuk rijpe tomaten
- Doe sap en pitjes vervolgens in de Magimix met de knoflook, pureer en zeef. Doe de olijfolie erbij en breng op smaak met zout en peper.3 tenen knoflook, 100 ml olijfolie, zout en peper naar smaak
- Doe het brood in een kom met water en de azijn en dompel het voorzichtig in het vocht voor ongeveer 5 seconden. Wring het rood goed uit van het vocht.100 ml rode wijnazijn, 20 sneedjes oud wit brood
- Breek met de hand het brood in stukken en doe het in een schaal. Doe de tomaat, uien , basilicum en het olijfolie-tomaat mengsel erbij en schep voorzichtig door elkaar.3 stuk rode ui, 1 bos basilicum