Romeinse aardappelpuree
De eer voor deze waanzinnig lekkere Romeinse aardappelpuree gaat naar mijn tante Marjon Hoebee die dit recept heeft overgenomen van haar Romeinse schoonmoeder in de jaren 60 toen koken nog heel gewoon was in een familie 😉
Benodigdheden in je keuken
- ovenschaal
- kookpan
- Oven
Ingrediënten
- 2.5 kilo aardappelen - (biologisch kruimig)
- 6 tenen knoflook
- 2 bollen mozzarella - (geen buffel)
- 0.75 ml volle melk - (biologisch)
- 100 ml olijfolie
- Zout en peper - (naar smaak)
Instructies
- Laat de aardappelen ongeveer 20 minuten koken in ruim gezout water totdat ze beetgaar zijn en haal ze van het vuur.2.5 kilo aardappelen, Zout en peper
- Giet de aardappelen af, laat deze vervolgens even in de pan droog worden met gesloten deksel.
- Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk en olijfolie toe totdat er een romige homogene massa ontstaat.0.75 ml volle melk, 100 ml olijfolie
- Plaats alles in een ruime braadslee. Duw vervolgens voorzichtig de mozzarella stukjes en de knoflooktenen (heel) in de puree.2 bollen mozzarella, 6 tenen knoflook
- Plaatst de braadslee vervolgens in een voorverwarmde oven (180 graden) voor ongeveer 30 minuten totdat er een mooi bruin korstje op zit!