Romeinse aardappelpuree

Romeinse aardappelpuree

Deze Romeinse aardappelpuree is gevuld met typisch Italiaanse ingrediënten waardoor dit gerecht een kruidige en echte Italiaanse smaak krijgt. Dit recept is lekker voor in de winter bij een stoofpotje of een andere stuk vlees!
Romeinse aardappelpuree

Romeinse aardappelpuree

Recept van: Remco Borsato
De eer voor deze waanzinnig lekkere Romeinse aardappelpuree gaat naar mijn tante Marjon Hoebee die dit recept heeft overgenomen van haar Romeinse schoonmoeder in de jaren 60 toen koken nog heel gewoon was in een familie 😉
4.50 van 2 beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 330 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • ovenschaal
  • kookpan
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 2.5 kilo aardappelen - (biologisch kruimig)
  • 6 tenen knoflook
  • 2 bollen mozzarella - (geen buffel)
  • 0.75 ml volle melk - (biologisch)
  • 100 ml olijfolie
  • Zout en peper - (naar smaak)

Instructies
 

  • Laat de aardappelen ongeveer 20 minuten koken in ruim gezout water totdat ze beetgaar zijn en haal ze van het vuur.
    2.5 kilo aardappelen, Zout en peper
  • Giet de aardappelen af, laat deze vervolgens even in de pan droog worden met gesloten deksel.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk en olijfolie toe totdat er een romige homogene massa ontstaat.
    0.75 ml volle melk, 100 ml olijfolie
  • Plaats alles in een ruime braadslee. Duw vervolgens voorzichtig de mozzarella stukjes en de knoflooktenen (heel) in de puree.
    2 bollen mozzarella, 6 tenen knoflook
  • Plaatst de braadslee vervolgens in een voorverwarmde oven (180 graden) voor ongeveer 30 minuten totdat er een mooi bruin korstje op zit!
Geschatte prijs voor dit gerecht 8
Trefwoord aardappel, aardappelpuree, mozzarella, olijfolie, ovengerecht, romeins recept
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 318