
Bruschetta met ricotta, gewokte groene groente & Amalfi citroen dressing
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
Ingrediënten
- 4 sneedjes oud brood - (liefs desem brood)
- 120 gram ricotta
- 300 gram tuinerwtjes - (fijn)
- 300 gram haricot verts
- 300 gram sugarsnaps
- 1 theelepel kummel - (karweizaad)
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel zout - (liefst himalaya)
- ½ theelepel zwarte peper
- 5 eetlepel olijfolie
- 4 dessertlepels roze harissa - (liefst die van Belazu)
- ½ biologische citroen - (zest en sap)
Instructies
- Verhit de wok pan totdat deze gloeiendheet is. Voeg daarna de sugarsnaps en de groene aspergetips in de pan. Besprenkel met wat olijfolie en bak kort op hoogvuur voor circa 5 minuten maximaal zodat de groente nog beetgaar is. Voeg de gewokte groente samen met de overige gekookte groente in de grote kom. Voeg hier de zest en sap van de biologische citroen aan toe en meng alles samen met 4 eetlepels olijfolie.300 gram tuinerwtjes, 300 gram haricot verts, 300 gram sugarsnaps, ½ biologische citroen, 5 eetlepel olijfolie
- Doe de kummel(karwei) & komijnzaad samen in eenvijzel en kneus de kruiden fijn. Voeg toe aan de ricotta samen met een goede snuf zout, zwarte peper en een eetlepel olijfolie. Roer het geheel goed door.120 gram ricotta, 1 theelepel kummel, 1 theelepel komijnzaad, ½ theelepel zwarte peper, ½ theelepel zout
- Smeer ieder sneetje geroosterd brood royaal in met het ricotta mengsel. Schep hier de groene groente overheen en be‐sprenkel alles met wat rozen harissa. Direct serveren en opeten!4 sneedjes oud brood, 4 dessertlepels roze harissa