Bruschetta met ricotta, gewokte groene groente & Amalfi citroen dressing

Ken je bruschetta vooral als voorgerecht of antipasto? Deze typische Italiaanse lekkernij is ook als hoofdgerecht zeker aan te raden als je niet teveel wilt eten die dag! Je bestrijkt de knapperig gebakken sneetjes desem brood met romige ricotta met de kummel en komijn en legt hier de gewokte en gekookte groene groente overheen. De rozen harissa van Belazu geeft deze verrukkelijke bruschetta een extra kick!

Bruschetta met ricotta, gewokte groene groente & Amalfi citroen dressing

Recept van: Remco Borsato
Gebruik voor de bruschetta het liefst oud wit desem brood. Tijdens onze tuindiners hebben we het San Francisco brood van AH gebruikt.
Bak het brood langzaam in een koekenpan met wat olijfolie en zout totdat het brood goudbruin en knapperig is!
Kook eerst de tuinerwtjes, haricot verts & de adamame bonen afzonderlijk in een pan gezout water en haal ze eruit als ze nog beetgaar zijn. Spoel direct af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe ze vervolgens in een grote kom.
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang antipasto, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 755 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 4 sneedjes oud brood - (liefs desem brood)
  • 120 gram ricotta
  • 300 gram tuinerwtjes - (fijn)
  • 300 gram haricot verts
  • 300 gram sugarsnaps
  • 1 theelepel kummel - (karweizaad)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel zout - (liefst himalaya)
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 4 dessertlepels roze harissa - (liefst die van Belazu)
  • ½ biologische citroen - (zest en sap)

Instructies
 

  • Verhit de wok pan totdat deze gloeiendheet is. Voeg daarna de sugarsnaps en de groene aspergetips in de pan. Besprenkel met wat olijfolie en bak kort op hoogvuur voor circa 5 minuten maximaal zodat de groente nog beetgaar is. Voeg de gewokte groente samen met de overige gekookte groente in de grote kom. Voeg hier de zest en sap van de biologische citroen aan toe en meng alles samen met 4 eetlepels olijfolie.
    300 gram tuinerwtjes, 300 gram haricot verts, 300 gram sugarsnaps, ½ biologische citroen, 5 eetlepel olijfolie
  • Doe de kummel(karwei) & komijnzaad samen in eenvijzel en kneus de kruiden fijn. Voeg toe aan de ricotta samen met een goede snuf zout, zwarte peper en een eetlepel olijfolie. Roer het geheel goed door.
    120 gram ricotta, 1 theelepel kummel, 1 theelepel komijnzaad, ½ theelepel zwarte peper, ½ theelepel zout
  • Smeer ieder sneetje geroosterd brood royaal in met het ricotta mengsel. Schep hier de groene groente overheen en be‐sprenkel alles met wat rozen harissa. Direct serveren en opeten!
    4 sneedjes oud brood, 4 dessertlepels roze harissa
Geschatte prijs voor dit gerecht € 14
Trefwoord adamame boontjes, antipasto, bruschetta, ricotta
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 318