Gaan de TuinDiners door naar aanleiding van het coronavirus?

Lieve TuinDiner gasten,

UPDATE 08-05-20

Naar aanleiding van de persconferentie van 06-05-20 lijkt er wat perspectief te zijn geboden aan de horecasector. In de praktijk blijken er nog steeds veel onbeantwoorde vragen te zijn, in het bijzonder i.v.m. de fysieke toepassing van de 1.5 meter maatregel. Daarom hebben wij contact opgenomen met verschillende belangenverenigingen die deze vragen bij het Openbare Ministerie hebben neergelegd. Tot op heden is er nog geen antwoord gegeven op deze vragen. Gezien de snelle ontwikkelingen, hebben wij daarom nog steeds een afwachtende houding omdat wij hoopvol gestemd zijn over de nieuwe versoepelingen. Wij kijken uit naar 20 mei waar we weer nieuwe versoepelingen verwachten voor de horeca en evenementen. We houden jullie natuurlijk op de hoogte!

UPDATE 07-04-20

Ylenia en ik beginnen nu terecht mailtjes binnen te krijgen met de vraag of de TuinDiners gevaar lopen in verband met het coronavirus. Een helder antwoord kan ik hier niet op geven uiteraard omdat we nu niet precies weten hoe de overheid verder gaat beslissen m.b.t. houden van evenementen na 1 juni.

Zelf ben ik redelijk positief gestemd, gezien onze diners pas 16 juni gaan beginnen. En boy oh boy wat kijken we daar nu naar uit zeg! En ik denk velen van jullie om eindelijk weer buiten te zijn en weer van de meest essentiële dingen te kunnen genieten!

Maar goed, regeren is vooruitzien. We hebben dus verschillende scenario’s die van toepassing kunnen zijn op onze TuinDiners samen besproken.

Op 23 maart heeft de overheid nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Alle bijeenkomsten die tot 1 juni 2020 gepland stonden worden afgelast. 

Gezien de besmettingen nu aan het afnemen zijn en dit ook in veel landen om ons heen het geval is, ben ik nogmaals positief gestemd dat na 1 juni kleinere bijeenkomsten tot 100 man doorgang kunnen vinden.

Maar als de overheid besluit om het na 1 juni te verlengen?

Dan zijn er dus verschillende scenario’s mogelijk waar we nu niet te veel op vooruit willen lopen.

Een scenario is dat de TuinDiners van Juni verplaatst worden naar Juli/Augustus. Maar nogmaals zover is het nog niet en houden jullie natuurlijk op de hoogte als dit aan de orde zou zijn.

In de tussentijd zijn we nu bezig om videorecepten te maken die we met jullie gaan delen de komende weken!

De meest actuele informatie en alle vragen en antwoorden rondom het coronavirus vind je via: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland

Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Standaard afbeelding
Remco Borsato

Remco is samen met zijn vrouw Ylenia oprichter van het TuinDiner concept en is werkzaam als kok tijdens de diners in de zomer. In het dagelijks leven werkzaam voor zijn eigen Internet bedrijf sinds het jaar 2000. Vader van 2 prachtige enthousiaste kinderen waar hij uiteraard zielsveel van houdt.

Artikelen: 84