fbpx

Gaan de TuinDiners door naar aanleiding van het coronavirus?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lieve TuinDiner gasten,

UPDATE 08-05-20

Naar aanleiding van de persconferentie van 06-05-20 lijkt er wat perspectief te zijn geboden aan de horecasector. In de praktijk blijken er nog steeds veel onbeantwoorde vragen te zijn, in het bijzonder i.v.m. de fysieke toepassing van de 1.5 meter maatregel. Daarom hebben wij contact opgenomen met verschillende belangenverenigingen die deze vragen bij het Openbare Ministerie hebben neergelegd. Tot op heden is er nog geen antwoord gegeven op deze vragen. Gezien de snelle ontwikkelingen, hebben wij daarom nog steeds een afwachtende houding omdat wij hoopvol gestemd zijn over de nieuwe versoepelingen. Wij kijken uit naar 20 mei waar we weer nieuwe versoepelingen verwachten voor de horeca en evenementen. We houden jullie natuurlijk op de hoogte!

UPDATE 07-04-20

Ylenia en ik beginnen nu terecht mailtjes binnen te krijgen met de vraag of de TuinDiners gevaar lopen in verband met het coronavirus. Een helder antwoord kan ik hier niet op geven uiteraard omdat we nu niet precies weten hoe de overheid verder gaat beslissen m.b.t. houden van evenementen na 1 juni.

Zelf ben ik redelijk positief gestemd, gezien onze diners pas 16 juni gaan beginnen. En boy oh boy wat kijken we daar nu naar uit zeg! En ik denk velen van jullie om eindelijk weer buiten te zijn en weer van de meest essentiële dingen te kunnen genieten!

Maar goed, regeren is vooruitzien. We hebben dus verschillende scenario’s die van toepassing kunnen zijn op onze TuinDiners samen besproken.

Op 23 maart heeft de overheid nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Alle bijeenkomsten die tot 1 juni 2020 gepland stonden worden afgelast. 

Gezien de besmettingen nu aan het afnemen zijn en dit ook in veel landen om ons heen het geval is, ben ik nogmaals positief gestemd dat na 1 juni kleinere bijeenkomsten tot 100 man doorgang kunnen vinden.

Maar als de overheid besluit om het na 1 juni te verlengen?

Dan zijn er dus verschillende scenario’s mogelijk waar we nu niet te veel op vooruit willen lopen.

Een scenario is dat de TuinDiners van Juni verplaatst worden naar Juli/Augustus. Maar nogmaals zover is het nog niet en houden jullie natuurlijk op de hoogte als dit aan de orde zou zijn.

In de tussentijd zijn we nu bezig om videorecepten te maken die we met jullie gaan delen de komende weken!

De meest actuele informatie en alle vragen en antwoorden rondom het coronavirus vind je via: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland

Meer berichten van het TuinDiner

Recepten Culinaire Reis Toscane 2020

Ylenia en ik hebben bijzonder uitgekeken naar onze culinaire reis naar Toscane dit jaar. Jullie kunnen denk ik wel begrijpen dat na

Recepten TuinDiner 2020

Het was weer fantastisch dit jaar, en ook dit keer moesten jullie nog even 2 weken wachten op de recepten. Maar daar

Scroll naar top