Mascarpone met bosvruchten en granola
Het mascarpone met bosvruchten en granola nagerecht is bij de meeste gasten van het TuinDiner als een van hun favoriete toetjes bestempeld.
Benodigdheden in je keuken
- Oven
- Koelkast
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 50 ml slagroom
- 1 stokje vanille - (alleen de zaadjes)
- 250 gram aardbeien
- 100 gram frambozen
- 100 gram blauwe bessen
- 1 eetlepel rietsuiker
- 8 eetlepels granola - (liefst zelfgemaakt)
- 4 grote dessertglazen
- poedersuiker - (naar smaak)
- 1 citroen - (alleen het sap)
Instructies
- Meng de mascarpone, slagroom en vanille zaadjes in een kom met behulp van een garde of elektrische mixer. Voeg de poedersuiker toe naar smaak.250 gram mascarpone, 50 ml slagroom, 1 stokje vanille, poedersuiker
- Leg de crème vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Was daarna de bosvruchten, doe ze in een kom en voeg de citroensap en de rietsuiker toe. Leg ook deze fruitsalade in de koelkast voor minstens 1 uur.250 gram aardbeien, 100 gram frambozen, 100 gram blauwe bessen, 1 eetlepel rietsuiker, 1 citroen
- Haal de mascarpone crème en de bosvruchten 10 minuten voor het serveren uit de koelkast.
- Verdeel de mascarpone crème, bosvruchten en de granola in lagen in de 4 glazen zoals op bovenstaande afbeelding.8 eetlepels granola, 4 grote dessertglazen
Notities
Verse granola maken?
Klik hier voor dit waanzinnige recept!