
Mascarpone met bosvruchten en granola
Benodigdheden in je keuken
- Oven
- Koelkast
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 50 ml slagroom
- 1 stokje vanille - (alleen de zaadjes)
- 250 gram aardbeien
- 100 gram frambozen
- 100 gram blauwe bessen
- 1 eetlepel rietsuiker
- 8 eetlepels granola - (liefst zelfgemaakt)
- 4 grote dessertglazen
- poedersuiker - (naar smaak)
- 1 citroen - (alleen het sap)
Instructies
- Meng de mascarpone, slagroom en vanille zaadjes in een kom met behulp van een garde of elektrische mixer. Voeg de poedersuiker toe naar smaak.250 gram mascarpone, 50 ml slagroom, 1 stokje vanille, poedersuiker
- Leg de crème vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Was daarna de bosvruchten, doe ze in een kom en voeg de citroensap en de rietsuiker toe. Leg ook deze fruitsalade in de koelkast voor minstens 1 uur.250 gram aardbeien, 100 gram frambozen, 100 gram blauwe bessen, 1 eetlepel rietsuiker, 1 citroen
- Haal de mascarpone crème en de bosvruchten 10 minuten voor het serveren uit de koelkast.
- Verdeel de mascarpone crème, bosvruchten en de granola in lagen in de 4 glazen zoals op bovenstaande afbeelding.8 eetlepels granola, 4 grote dessertglazen