MASCARPONE met BOSVRUCHTEN en GRANOLA

Mascarpone met bosvruchten en granola

Dit is een gerecht van mascarpone met bosvruchten en granola. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat als tussendoortje of als lichte maaltijd gegeten kan worden. De mascarpone is smeuïg en romig, en de bosvruchten voegen een heerlijke zoetheid en frisheid toe aan het gerecht. De granola geeft het een lekkere crunch en voegt een beetje textuur toe. Dit gerecht zal zeker bij iedereen in de smaak vallen!
MASCARPONE met BOSVRUCHTEN en GRANOLA

Mascarpone met bosvruchten en granola

Recept van: Remco Borsato
Het mascarpone met bosvruchten en granola nagerecht is bij de meeste gasten van het TuinDiner als een van hun favoriete toetjes bestempeld.
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Gang nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 393 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • Oven
  • Koelkast

Ingrediënten
  

  • 250 gram mascarpone
  • 50 ml slagroom
  • 1 stokje vanille - (alleen de zaadjes)
  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 8 eetlepels granola - (liefst zelfgemaakt)
  • 4 grote dessertglazen
  • poedersuiker - (naar smaak)
  • 1 citroen - (alleen het sap)

Instructies
 

  • Meng de mascarpone, slagroom en vanille zaadjes in een kom met behulp van een garde of elektrische mixer. Voeg de poedersuiker toe naar smaak.
    250 gram mascarpone, 50 ml slagroom, 1 stokje vanille, poedersuiker
  • Leg de crème vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Was daarna de bosvruchten, doe ze in een kom en voeg de citroensap en de rietsuiker toe. Leg ook deze fruitsalade in de koelkast voor minstens 1 uur.
    250 gram aardbeien, 100 gram frambozen, 100 gram blauwe bessen, 1 eetlepel rietsuiker, 1 citroen
  • Haal de mascarpone crème en de bosvruchten 10 minuten voor het serveren uit de koelkast.
  • Verdeel de mascarpone crème, bosvruchten en de granola in lagen in de 4 glazen zoals op bovenstaande afbeelding.
    8 eetlepels granola, 4 grote dessertglazen

Notities

Verse granola maken?

Klik hier voor dit waanzinnige recept!
Geschatte prijs voor dit gerecht € 9
Trefwoord bosvruchten, granola, mascarpone, toetje
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 317