Spaghetti met citroen
Dit spaghetti gerecht met citroen en room is heerlijk eenvoudig en daar houden wij van in Italië!
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
- Pan voor de saus
- vergiet
Ingrediënten
- 100 gram roomboter
- 400 gram spaghetti
- 100 ml kookroom
- 100 gram Parmezaaanse kaas
- 2 stuk biologische citroen - schil en sap
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 eetlepel gehakte peterselie
Instructies
- Laat de boter smelten met de schil van de citroen en laat het vervolgens 10 minuten rusten100 gram roomboter, 2 stuk biologische citroen
- Kook de pasta met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet vervolgens de gesmolten boter op een laag vuur en voeg beetje bij beetje de parmezaan terwijl je de boter met een lepel roert.100 gram roomboter, 400 gram spaghetti, 100 gram Parmezaaanse kaas, 2 stuk biologische citroen
- Op moment dat de pasta bijna klaar is voeg dan het sap van de citroen, de room, peper en nootmuskaat aan de boter-kaas saus toe.100 ml kookroom, 2 stuk biologische citroen, 1 mespunt nootmuskaat, 1 theelepel zwarte peper
- De pasta afgieten en garneren met de saus.
- Als final touch de peterselie over de pasta strooien.1 eetlepel gehakte peterselie
Notities
Deze pasta is een aanrader als “antipasto” maar ook als lunch gerecht.
Squisito!