spaghetti-met-citroen

Spaghetti met citroen

Spaghetti met citroen is een combinatie waar je wellicht niet zo snel aan denkt, dus wil ik jullie vriendelijk vragen om je er even overheen te zetten en dit heerlijke zomerse pastagerecht eens te proberen. Het is heerlijk fris en door het toevoegen van de citroen, room & parmezaanse kaas krijg je een zoet-zure twist aan het geheel.
spaghetti-met-citroen

Spaghetti met citroen

Recept van: Remco Borsato
Dit spaghetti gerecht met citroen en room is heerlijk eenvoudig en daar houden wij van in Italië!
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang pastagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 559 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan
  • Pan voor de saus
  • vergiet

Ingrediënten
  

  • 100 gram roomboter
  • 400 gram spaghetti
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram Parmezaaanse kaas
  • 2 stuk biologische citroen - schil en sap
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Instructies
 

  • Laat de boter smelten met de schil van de citroen en laat het vervolgens 10 minuten rusten
    100 gram roomboter, 2 stuk biologische citroen
  • Kook de pasta met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet vervolgens de gesmolten boter op een laag vuur en voeg beetje bij beetje de parmezaan terwijl je de boter met een lepel roert.
    100 gram roomboter, 400 gram spaghetti, 100 gram Parmezaaanse kaas, 2 stuk biologische citroen
  • Op moment dat de pasta bijna klaar is voeg dan het sap van de citroen, de room, peper en nootmuskaat aan de boter-kaas saus toe.
    100 ml kookroom, 2 stuk biologische citroen, 1 mespunt nootmuskaat, 1 theelepel zwarte peper
  • De pasta afgieten en garneren met de saus. 
  • Als final touch de peterselie over de pasta strooien.
    1 eetlepel gehakte peterselie

Notities

Deze pasta is een aanrader als “antipasto” maar ook als lunch gerecht.
Squisito!
Geschatte prijs voor dit gerecht € 7
Trefwoord citroen, parmezaanse kaas, peterselie, spaghetti
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 318