tiramisu-met-amaretto-koekjes

Tiramisu met amaretto koekjes

Deze romige tiramisu met amaretto koekjes is ondertussen een klassieker geworden om te serveren tijdens de koude winterdagen.

tiramisu-met-amaretto-koekjes

Tiramisu met amaretto koekjes

Recept van: Remco Borsato
De tiramisu met amaretto koekjes is ondertussen een klassieker geworden om te serveren tijdens de koude winterdagen. Lekkere amaretto erbij en open haard aan. wow!
4.50 van 4 beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calories 492 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • 4 dessertglazen

Ingredients
  

Mascarpone crème

  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eieren

Bereiding

  • cacaopoeder - (puur)
  • lange vingers
  • 4 kommetjes of dessertglazen
  • 4 kopjes espresso
  • 4 eetlepels amaretto likeur
  • 2 handjes bitterkoekjes - (verkruimeld)
  • 3 theelepels suiker
  • 1 kopje volle melk

Instructions
 

Bereiding mascarpone crème.

  • Scheid eiwit en eidooiers. Klop eerst het eiwit met de helft van de suiker tot een dikke gladde massa. Doe daarna hetzelfde met de eidooiers en het restant van de suiker.
    3 eieren, 3 eetlepels suiker
  • Voeg de mascarpone toe aan de eidooiers en meng voorzichtig totdat er een gladde homogene crème ontstaat.
    250 gram mascarpone
  • Meng met een spatel, voorzichtig, het opgeklopte eiwit samen met de crème, van onder naar boven. Zet het vervolgens afgedekt in de koelkast.

Bereiding

  • Bereid in de tussentijd het vocht om de lange vingers in te weken. Voeg de espresso, melk en suiker en de amaretto likeur samen in een kommetje.
    4 kopjes espresso, 4 eetlepels amaretto likeur, 3 theelepels suiker, 1 kopje volle melk
  • Week de lange vingers in het vocht en leg ze op de bodem van de kommetjes of glazen.
    lange vingers, 4 kommetjes of dessertglazen
  • Verdeel de gekruimelde bitterkoekjes over de lange vingers. Bedek ze in laagjes met de mascarpone crème. Het laatste laagje moet van crème zijn.
    2 handjes bitterkoekjes
  • Bestrooi de kommetjes met cacaopoeder en zet ze vervolgens in de koelkast, voor minstens 3 uur zodat het geheel compact wordt.
    cacaopoeder
  • Een geweldige afsluiter van een smaakvol diner!

Voedingswaarde

Calories: 492kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 6
Trefwoord amaretto koekjes, nagerecht, tiramisu
Heb je Tiramisu met amaretto koekjes zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 367