tagliata-di-manzo-met-rucola-en-parmezaanse-kaas

Tagliata di manzo met rucola en Parmezaanse kaas

Tagliata di manzo met rucola en Parmezaanse kaas is een hartig, gemakkelijk te bereiden hoofdgerecht dat een goede indruk zal maken als u gasten op bezoek krijgt voor een diner of lunch. Op smaak gebracht met extra vierge olijfolie, rucola, Parmezaan vlokken en optioneel een paar cherry tomaatjes.
tagliata-di-manzo-met-rucola-en-parmezaanse-kaas

Tagliata di manzo met rucola en Parmezaanse kaas

Recept van: Remco Borsato
Tagliata di Manzo is een echte Italiaanse klassieker wat bij veel Italianen in de zomer op tafel staat. Dun gesneden ossenhaas met rucola met Parmezaanse kaas. Eenvoudig klaar te maken en zo op tafel.
4.75 van 4 beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 16 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 1115 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • Grillpan

Ingrediënten
  

  • 600 gram ossenhaas (in sneetjes van 2 cm gesneden) - (of diamant/joden haas)
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 6 eetlepels Olijfolie
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram rucola
  • zout en peper - (naar smaak)
  • Parmezaanse kaas (geschaafde plakjes) - (naar smaak)

Instructies
 

  • Laat de ossenhaas op een gloeiendhete grillpan kort aan alle kanten grillen. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes en doe deze in een kom.
    600 gram ossenhaas (in sneetjes van 2 cm gesneden)
  • Voeg aan het vlees de dressing van mosterd, olijfolie, zout, peper, citroensap en balsamico toe. Meng goed door en dek de kom voor 3 minuten af met een deksel of folie zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
    1 theelepel Dijon mosterd, 6 eetlepels Olijfolie, 2 eetlepels Balsamico azijn, 1 eetlepel citroensap, zout en peper
  • Verdeel de ossenhaas plakjes gelijk over de 4 bordjes en strooi hier nonchalant de rucola overheen op en maak het gerecht af met geschaafde Parmezaanse kaas.
    200 gram rucola, Parmezaanse kaas (geschaafde plakjes)

Notities

Wat is de herkomst van de tagliata di manzo?

De tagliata werd in 1973 in Pisa uitgevonden door de chef-kok Sergio Lorenzi die de klassieke Florentijnse steak in een nieuw jasje wilde steken. Er wordt gezegd dat een nobele vrouw uit Arezzo, die dol was op vlees, er voor het eerst om had gevraagd.
Ze vroeg Lorenzi het vlees voorgesneden te serveren, vanwege een ontwrichting van haar pols door een val van een paard. De ossenhaas (of entrecote) wordt gesneden, ’tagliata’, in plakjes van enkele millimeters dik en geserveerd, met verschillende lekkernijen. Van rucola en parmezaan tot gebakken aardappelen.
Het vlees is meestal medium/rare gebakken, met een korst aan de buitenkant en een roze hart. De tagliata is uitstekend in combinatie met een mooie rode wijn met karakter.
Geschatte prijs voor dit gerecht € 22
Trefwoord ossenhaas, parmezaanse kaas, rucola, tagliata di manzo, zomer recept
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 317