Tagliata di manzo met rucola en Parmezaanse kaas
Tagliata di Manzo is een echte Italiaanse klassieker wat bij veel Italianen in de zomer op tafel staat. Dun gesneden ossenhaas met rucola met Parmezaanse kaas. Eenvoudig klaar te maken en zo op tafel.
Benodigdheden in je keuken
- Grillpan
Ingrediënten
- 600 gram ossenhaas (in sneetjes van 2 cm gesneden) - (of diamant/joden haas)
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 6 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepels Balsamico azijn
- 1 eetlepel citroensap
- 200 gram rucola
- zout en peper - (naar smaak)
- Parmezaanse kaas (geschaafde plakjes) - (naar smaak)
Instructies
- Laat de ossenhaas op een gloeiendhete grillpan kort aan alle kanten grillen. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes en doe deze in een kom.600 gram ossenhaas (in sneetjes van 2 cm gesneden)
- Voeg aan het vlees de dressing van mosterd, olijfolie, zout, peper, citroensap en balsamico toe. Meng goed door en dek de kom voor 3 minuten af met een deksel of folie zodat alle smaken goed kunnen intrekken.1 theelepel Dijon mosterd, 6 eetlepels Olijfolie, 2 eetlepels Balsamico azijn, 1 eetlepel citroensap, zout en peper
- Verdeel de ossenhaas plakjes gelijk over de 4 bordjes en strooi hier nonchalant de rucola overheen op en maak het gerecht af met geschaafde Parmezaanse kaas.200 gram rucola, Parmezaanse kaas (geschaafde plakjes)