tagliatelle-met-champignon-roomsaus

Tagliatelle met champignon roomsaus

Tagliatelle met champignon roomsaus is een smakelijk, gemakkelijk te bereiden voorgerecht dat ook ideaal is als er weinig tijd is. U heeft verse tagliatelle, room en champignons nodig om dit gerecht te maken.
tagliatelle-met-champignon-roomsaus

Tagliatelle met champignon roomsaus

Recept van: Remco Borsato
De tagliatelle met champignons roomsaus comfort food ten top! Lekker, makkelijk en snel klaar. Binnen een half uurtje zet je deze heerlijke romige tagliatelle op tafel, maar wees gewaarschuwd, hij is ook zo op!
4.50 van 4 beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang pastagerecht
Keuken Italiaans
Porties 10 personen
calorieën 453 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 500 gram eekhoorntjesbrood - (het liefst vers, anders 100g gedroogd, in water laten weken)
  • 500 gram wilde paddenstoelen
  • 4 tenen knoflook
  • 150 gram roomboter
  • 1 glas witte wijn
  • 1000 gram tagliatelle - (of linguine)
  • 500 ml room
  • 1 handje gehakte platte peterselie
  • geraspte Parmezaanse kaas - (naar snaak)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 hand grof zout

Instructies
 

  • Zet ruim water met een handje grove zout te koken voor de tagliatelle.
    1 hand grof zout
  • Maak alle paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
    500 gram wilde paddenstoelen
  • Laat daarbij, in een koekenpan, de knoflook in de boter fruiten. Let op: het mag niet bruin worden!
    150 gram roomboter, 4 tenen knoflook

Voedingswaarde

Calories: 453kcalCarbohydrates: 64gProtein: 15gFat: 15gSaturated Fat: 8gFiber: 5g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord pasta, pastagerecht, tagliatelle
Heb je Tagliatelle met champignon roomsaus zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 286