Tagliatelle met champignon roomsaus
De tagliatelle met champignons roomsaus comfort food ten top! Lekker, makkelijk en snel klaar. Binnen een half uurtje zet je deze heerlijke romige tagliatelle op tafel, maar wees gewaarschuwd, hij is ook zo op!
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
Ingrediënten
- 500 gram eekhoorntjesbrood - (het liefst vers, anders 100g gedroogd, in water laten weken)
- 500 gram wilde paddenstoelen
- 4 tenen knoflook
- 150 gram roomboter
- 1 glas witte wijn
- 1000 gram tagliatelle - (of linguine)
- 500 ml room
- 1 handje gehakte platte peterselie
- geraspte Parmezaanse kaas - (naar snaak)
- zout en peper naar smaak
- 1 hand grof zout
Instructies
- Zet ruim water met een handje grove zout te koken voor de tagliatelle.1 hand grof zout
- Maak alle paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.500 gram wilde paddenstoelen
- Laat daarbij, in een koekenpan, de knoflook in de boter fruiten. Let op: het mag niet bruin worden!150 gram roomboter, 4 tenen knoflook