gemengde-zoete-aardappel-puree

Gemengde zoete aardappel puree

Aardappelen en zoete bataat samen? YES! Heerlijke combinatie. Probeer het maar eens. Deze gemengde zoete aardappel puree is geserveerd tijdens de kerkdiners in Hensbroek!

gemengde-zoete-aardappel-puree

Gemengde zoete aardappel puree

Recept van: Remco Borsato
Bijzonder smakelijke gemende aardappel puree die de gewone ordinaire aardappel kennis laat maken met de trendy zoete aardappel. De toevoeging van extra olijfolie, roomboter & crème fraîche maakt deze aardappelpuree fris en romig, de bieslook geeft hem een lekker uiensmaakje. 
5 van 5 beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen
calorieën 185 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • schilmesje
  • pan
  • vergiet
  • stampotstamper
  • steelpan
  • maatbeker
  • Mixer
  • spatel

Ingrediënten
  

  • 2 kilo bloemige aardappelen, geschild, in stukjes
  • 800 gram zoete aardappelen, geschild, in stukjes
  • 150 ml volle melk
  • 100 gram roomboter
  • 50 ml olijfolie
  • 100 ml creme fraîche
  • zout en peper naar smaak
  • 1 handje gehakte bieslook

Instructies
 

  • Kook de aardappelstukjes in kokend water met zout gaar.
  • Giet ze af, doe weer in de hete pan en stamp ze fijn.
  • Verwarm de melk en de boter in een steelpan op halfhoog vuur tot de boter is gesmolten (niet laten koken).
  • Klop dit door de aardappel en spatel de creme fraîche, bieslook en de olijfolie erdoor.
  • Breng op smaak met zeezout.

Voedingswaarde

Calories: 185kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 7
Trefwoord aardappelpuree, bieslook, crème fraîche, zoete aardappel
Heb je Gemengde zoete aardappel puree zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 259